Bryant Perrier nieuwe Head Coach Turnhout Tigers


Bryant Perrier, 20 jaar Coaching-ervaring

Gisteren werd de komst van Bryant Perrier officieel bevestigd door de Belgische Divisie 1 club uit Turnhout. Afkomstig uit Vancouver, debuteerde hij als Coach op dertigjarige leeftijd in de BCHL bij Merrit Centennials en vervolgens was Bryant jaren actief als Coach bij topper Penticton Panthers in British Columbia. Later wisselde ie naar de MJHL, in Manitoba, en coachte er de Neepawa Natives drie seizoenen. In 2012 trok de ondertussen 53-jarige Perrier naar Parijs en ontfermde zich over de lokale vierdeklasser Castors Asnières. Na drie jaar Frankrijk trok Perrier weer naar het Canadees Junior Hockey, bij de North Okanagan Knights, spelend in KIJHL.

Bryant Perrier

Half augustus zal Perrier, die dus Ricardo Muller aflost aan het sportieve roer, bij Turnhout Tigers opstarten. Hoofdfocus zal het Divisie 1-team trainen en coachen zijn voor de Canadees. Zijn ervaring en kennis zal ook benut worden om de Tigers jeugdwerking bij te staan, waar mogelijk, natuurlijk.

NCAA-ervaren en een jaartje in Nederland

En geheel onbekend is de Canadees niet in onze contreien. Als speler bouwde Bryant Perrier een meer dan behoorlijke carrière uit. Na zijn Junior jaren in BC, speelde Bryant vijf jaar in de VS. Met 120 NCAA-wedstrijden op de teller haspelde hij vier seizoenen aan de Universiteit van Alaska-Fairbanks af. Aansluitend proefde Perrier van het Amerikaanse profhockey, bij Phoenix Roadrunners en Knoxville Cherokees, alvorens in 1991 naar Nederland te komen om er een jaartje bij het toenmalige Bakker Bart Nijmegen te spelen. Een leuk seizoen trouwens, met 37 scorerpunten uit 33 wedstrijden.

Previous Zwitserland maakt pasta van Italie, Tsjechië walst over Noorwegen heen en Finland pakt het thuisland
Next Boston laat Carolina kansloos en pakt tweede zege