Boston laat Carolina kansloos en pakt tweede zege


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Boston deed prima zaken vannacht. Waar het in het eerste duel nog redelijk gelijk opging, was er afgelopen nacht maar één ploeg die aanspraak mocht maken op de zege. De Bruins pakten een 6-2 zege en een 2-0 voorsprong. Ed Versteeve praat je bij

Boston Bruins – Carolina Hurricanes 6-2 (BOS leidt 2-0)

Dat Boston de baas was in de eigen TD Garden werd in de beginfase nog niet zo heel duidelijk. Ook Carolina kreeg zeker in het het eerste kwartier wat kansen om de score te openen. Na een kwartier stond de 1-0 op het bord en vanaf dat moment regeerde het zwart en geel. Matt Grzelzyk schoot onder de arm van Mrazek door en de puck rolde langzaam de lijn over.

De doodsteek voor het duel kwam vlak voor en vroeg na de eerste pauze. Jason Debrusk werkte een rebound op de power play binnen en Connor Clifton maakte zijn eerste NHL playoff goal. De actie voor de goal mocht er overigens prima zijn van Johanssen.

BOSTON BAAS IN EIGEN HUIS

Wat de bezoekers ook probeerden, ze kwamen gewoon niet door de Boston-muur heen. Aan de andere kant bleek de thuisploeg wél effectief. Nog eens drie unanswered goals van Boston rond de tweede pauze, leverden een 6-0 tussenstand op. De tweede van Matt Grelzcyk en treffers van David Beckes en Danton Heinen brachten de winst in veilige haven. De zesde treffer mocht er overigens echt wel zijn.

Justin Williams en Teuvo Teravainen scoorden nog voor Carolina, maar dat was meer voor de statistieken. Met een 6-2 zege pakten de Bruins de tweede winst en mag het circus nu verplaatsen naar Raleigh voor Game 3.

Previous Bryant Perrier nieuwe Head Coach Turnhout Tigers
Next Rusland, Zweden, USA en Canada halen uit met 28 goals