Bruins flitsen in 39 seconden langs Hurricanes


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Aan de oostkant van het wedstrijdschema is vannacht de finale in gang gezet. Boston Bruins ontving in de eigen TD Garden de Bunch of Jerks uit Carolina. De Bruins beslisten het duel in 39 tellen. Ed Versteeve praat je bij.

Boston Bruins – Carolina Hurricanes 5-2 (BOS leidt 1-0)

Een heerlijk eerste finale duel ligt achter ons. Zestig minuten lang hoog tempo, prachtige kansen, heerlijke saves, zeven goals en de thuisploeg die als winnaar van het ijs stapte.

BRUINS FIRST

De thuisploeg sloeg als eerste toe in het duel, na een kleine drie minuten. Puckverlies op de blauwe lijn leidde de treffer in. Marcus Johansson zette de treffer op prachtige wijze op, waarna Steven Kampfer zijn eerste Playoff treffer kon noteren.

De Hurricanes hadden niet veel tijd nodig om de eerste tik te verwerken. Binnen een minuut stond de gelijkmaker op het bord en daar hadden de bezoekers drie seconden power play voor nodig. Staal won de face-off, Svechnikov schoot op doel, Sebastian Aho liet Rask met een re-direct kansloos: 1-1

GOALIES OP DREEF

Petr Mrazek, weer fit na een blessure, en Tuuka Rask lieten zien in blakende vorm te verkeren. Met een aantal (point blank) pad saves voorkwamen ze een achterstand. Toch was het Carolina dat op voorsprong kwam door een curieuze treffer. Greg McKegg schoot de puck langs Rask, de puck rolde over de doellijn en daarna lag McKegg zelf in het net. Precies in deze volgorde, dus 1-2.

VIER GOALS IN 39 SECONDEN

De Bruins zetten vroeg in de derde periode aan en met twee goals in 28 seconden pakte het de voorsprong weer terug. De big power play unit van Boston deed zijn reputatie eer aan. Marcus Johansson werkte een rebound binnen en Patrice Bergeron was het eindstation van een ‘bijzondere’ tic-tac-toe.

De voorsprong hield stand, waarna de Canes in de slotfase op jacht gingen naar de gelijkmaker en het net leeg lieten. In een tijdsbestek van elf seconden gooiden een empty-netter van Charlie Coyle en een breakaway treffer van Chris Wagner het duel definitief op slot. Twee goals in 28 seconden en twee goals in elf tellen deden de bezoekers de das om. Boston pakte het eerste duel met 5-2 in een duel dat net zo goed de andere kant op had kunnen vallen.

Previous San Jose wint zevende duel van Colorado dankzij miraculeuze reddingen van goalie in slotfase
Next Canada verliest Tavares al voor het WK is begonnen