San Jose wint zevende duel van Colorado dankzij miraculeuze reddingen van goalie in slotfase


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Weer een game zeven, de San Jose Sharks pakte de winst mede dankzij goalie Martin Jones. Cor Machielsen keek weer mee en brengt jullie up to date.

San Jose Sharks – Colorado Avalanche 3-2 (SJS wins series 4-3)

Binnen vijf minuten was er al gejuich in het Sap Center. Joe Pavelski die tegen de Knights in game zeven geblesseerd raakte deed weer mee. En hij scoorde door de puck van richting te veranderen van Brent Burns. Pavelski had ook inbreng in de 2-0 zes minuten later waar hij een assist gaf op Tomas Hertl voor de 2-0.

Toch kwamen ook de mannen uit Colorado nog op het bord voor het einde van de eerste periode. Zeven seconden voor het einde was het Mikko Rantanen die de aansluitingstreffer maakte.  Na zeven minuten in de tweede periode denkt de Avalanche op gelijke hoogte te komen. Het was Colin Wilson schoot de 2-2 binnen. Echter Sharks coach Pieter DeBoer dacht daar anders over en appelleerde voor offside. Na bestudering van de beelden werd het bevestigd door de scheidsrechters dat Gabriel Landeskog inderdaad offside stond bij het naar binnen gaan van de bank voor een wissel. Oordeel zelf.

En zoals zo vaak in het ijshockey. Die gelijkmaker wordt afgekeurd en vijf minuten later ligt de 3-1 in het net. Joonas Donskoi scoorde voor het eerst weer na veertig wedstrijden. Hij maakte een mooi rondje achter de goal en verraste Philipp Grubauer in de korte hoek.

Periode drie was voor de Avalanche

Na 51 seconden was het Tyson Jost met de aansluitingstreffer 3-2. Hij schoot een rebound binnen na een schot van Colin Wilson. De mogelijkheden waren er om de gelijkmaker te produceren voor de Avalanche. Maar liefst vijftien schoten werden er losgelaten op Martin Jones. Maar Jones liet zich niet meer verschalken. Zelfs niet in de dying minutes van de wedstrijd.

De Sharks gaan zich opmaken voor de western finale tegen de St. Louis Blues.

Previous St. Louis Blues verslaat Dallas Stars in heroïsch zevende duel
Next Bruins flitsen in 39 seconden langs Hurricanes