St. Louis Blues verslaat Dallas Stars in heroïsch zevende duel


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Game zeven, en wat voor één! Op een paar centimeter na leek het de winst naar Dallas te gaan, maar Patrick Maroon dacht daar anders over. Een aantal seconden later scoorde hij de game winning goal voor St. Louis. Voor dit soort wedstrijden sla je graag een paar uur slaap over. Cor Machielsen deed dat en brengt jullie weer alle ins and outs.

St. Louis Blues – Dallas Stars 2-1 OT (STL wins series 4-3)

Het dak ging eraf in het Enterprise Center na de game winning goal. Maar daar waren wel 86 minuten ijshockey voor nodig. In de eerste periode werden twee goals vlak na elkaar gescoord. In de veertiende minuut was het Vince Dunn, die met zijn eerste playoff goal de 1-0 aantekende. Hij ontving de puck van Alex Pietrangelo net over de blauwe lijn en hij haalde verwoestend uit. Patrick Maroon stond in de baan van het schot waardoor goalie Ben Bishop de puck te laat zag aankomen en kansloos was.

Lang kon men daar niet van genieten want tweeënhalve minuut later lag de 1-1 ook al in het net. Fout uitverdedigen van David Perron -via de schaats van de scheidsrechter- deed de puck via de zijkant van het net recht voor de stick van Mats Zuccarello belanden. Die wist wel raad met het buitenkansje. Er werd nog even gedacht aan goalie interference, maar de stick van goalie Jordan Binnington werd door zijn eigen speler uit zijn handen gereden.

De tweede en derde periode kunnen we heel kort over zijn. Dat het tot overtime kwam, was maar aan één man te danken en wel Ben Bishop. 31 schoten kreeg hij in die veertig minuten voor zijn kiezen, terwijl zijn team er maar vier (!) op de goal van de Blues losliet.

Overtime om de winnaar te bepalen

In de eerste overtime was het na twintig minuten nog steeds gelijk. Al kwamen de mannen uit Dallas toen weer beter in de wedstrijd. De 26 minuten in de gehele overtime hadden beide teams dertien schoten op doel. Vlak voor de winnende van Patrick Maroon was er een megakans voor Jamie Benn, na wat gekluts van de puck rond de goal van de Blues.

Die kans was na 4:25 in de tweede overtime. Precies 85 seconden later was het Patrick Maroon. drager van nummer zeven, die in de zevende wedstrijd, op zeven mei, in de zevende thuiswedstrijd van game zeven in de historie van de Blues de winnende maakt.

De Blues mogen nu in de Western Conference Final aantreden tegen de winnaar van game zeven van komende nacht tussen Colorado Avalanche en de San Jose Sharks.

Previous Justin Evers tekent voor twee jaar bij CAIROX HIJS Hokij
Next San Jose wint zevende duel van Colorado dankzij miraculeuze reddingen van goalie in slotfase