Nederland U18 Dames spelen in nieuwe Division IIA


Myrthe Martens Amy-Lynn Moors Nederland U18 Dames
Foto: Jenny Goessens

De Nederlandse U18 dames komen niet meer uit in de kwalificatiegroep van het U18 damestoernooi. De IIHF heeft de opzet veranderd, omdat er nu te veel teams aanwezig zijn in de oude kwalificatiegroep. De ploeg van de nieuwe bondscoaches Myrthe Martens en Amy-Lynn Moors speelt nu in Division IIA.

NEDERLAND UIT KWALIFICATIE

Oranje zou in eerste instantie uitkomen in de kwalificatiegroep na de degradatie uit Divsion IB in Dumfries afgelopen januari. Die groep zou in eerste instantie uit zeven teams bestaan. Naast Oranje waren Chinees Taipei, Kazachstan, Australië, Turkije, Spanje en Mexico actief. Roemenië heeft nu ook een U18 damesteam ingeschreven, waarmee de teller op acht ploegen zou staan.

Nederland U18 Dumfries IJshockey
Foto: Ed Versteeve, Face-Off

NIEUWE INDELING

Te veel naar de mening van de leden van de IIHF, waarbij ook nog eens meetelt dat sommige landen geen ondersteuning krijgen van hun regeringen als het in een kwalificatiegroep speelt. De IBQ groep is nu dus in de nieuwe Division IIA en IIB opgesplitst, waarbij Nederland in IIA terecht is gekomen met Chinees Taipei, Kazachstan en Australië. Division IIB bestaat uit Turkije, Spanje, Mexico en nieuwkomer Roemenië.

Tekst gaat verder onder de fotoNederland U18

WK IN NEDERLAND?

IJshockey Nederland is in de race om de organisatie binnen te halen voor Division IIA. Het toernooi zou dan van 17-24 januari gehouden worden in Eindhoven. Ook Chinees Taipei (Taiwan) heeft de kandidatuur nog steeds staan. Een kleine onduidelijkheid is er nog wel te bespeuren op de website van IIHF. China, dat uitkomt in Division IB, had zich kandidaat gesteld in een eerder stadium om het IBQ toernooi te organiseren. Niet logisch dus, omdat de ploeg niet in deze divisie uitkomt. Nederland staat daarin ook nog ingedeeld in deze IBQ groep ingedeeld met de overige drie tegenstanders, maar ook in IIA.

Tekst gaat verder onder de foto

Nederland U18 Dumfries
Foto: Ed Versteeve, Face-Off

OVERZICHT

Voor het gemak gaan wij dus uit van IIA en dan zien de WK’s er als volgt uit bij de U18 dames, dat steeds meer gestalte krijgt. Hopelijk zullen door deze herindeling meer landen, nu de term kwalificatie weg is, aansluiten om zo de onderste twee divisies uit te kunnen breiden naar vijf of zes ploegen.

Overzicht Nederland U18

Previous Turnhout Tigers bouwt aan de toekomst
Next Antwerp Phantoms U12 vertrekt naar EuroChem Cup in Rusland