Antwerp Phantoms U12 vertrekt naar EuroChem Cup in Rusland


IJshockeyclub Antwerp Phantoms vertrekt op 25 mei aanstaande voor de zevende keer op rij naar de Russische stad Novomoskovsk in de Tula provincie, zo’n 200 kilometer ten zuiden van Moskou. Daar neemt de club met een U12-selectie deel aan het prestigieuze jeugdtoernooi ‘EuroChem Cup’ van het gelijknamige bedrijf. Een delegatie van vijftien spelers en zes begeleiders vertrekt zaterdagochtend vanuit Zaventem richting Rusland.

ANTWERP ONTMOET CHINEZEN

Het toernooi gaat door van 26 tot 29 mei en brengt veertien teams uit tien landen naar Novomoskovsk. De EuroChem Group heeft in al deze landen immers een fabriek. Voor de eerste keer in de zevenjarige geschiedenis van het evenement zullen teams uit China en Italië deelnemen, om te concurreren met de reguliere deelnemers uit België, Estland, Finland, Duitsland, Litouwen, Zwitserland, de Verenigde Staten en gastland Rusland.

De teams zijn verdeeld in twee poules van telkens zeven teams. Antwerp Phantoms neemt het in de eerste ronde op tegen het Russische Yurmati en vervolgens tegen het Zwitserse Leysin. Het Litouwse Klaipeda en Russische Severstal zijn de tegenstanders van dag twee. Dag drie speelt Phantoms tegen het Chinese Kunlun Red Star uit Beijing en het Russische Sever.

PITTIG TOERNOOI

Het wordt ongetwijfeld een zware opdracht. “Met het wegvallen van onze ijsbaan halverwege februari was de voorbereiding dit seizoen niet echt top”, aldus delegatieleider Sieg Van den Bosch. “Vorige edities startten we telkens juist in die maand met extra trainingen voor het selectieteam. Nu waren we reeds tevreden om ijs elders te vinden om het seizoen uit te trainen. Niettemin zijn de spelers erg gemotiveerd. Het blijft voor hen een fantastisch avontuur. Leerrijk ook om tegen al die zware tegenstanders te spelen. Op lange termijn heeft dat wel impact. Zo hebben de jongens die dit seizoen met U19 Belgisch Kampioen zijn geworden, bijna allemaal deelgenomen aan een EuroChem Cup in het verleden.”

EuroChem Cup als maatschappelijke initiatief

De EuroChem Cup fungeert als een belangrijk maatschappelijk initiatief van het multinationale bedrijf en werd opgericht in 2013, aanvankelijk voor teams uit regio’s waar het bedrijf actief is. Bekijk alvast de trailer van het toernooi via deze link.

Previous Nederland U18 Dames spelen in nieuwe Division IIA
Next Canada wint na Houdini act, Finland doet het in overtime, Rusland, Tsjechië ook door