Alexandre Bremer neemt afscheid van Bulldogs Luik


Picture : Ice Hockey Photography

Op 28-jarige leeftijd heeft de Luikse aanvaller, Alexandre Bremer, zopas meegedeeld dat hij zijn spelerscarrière op BeNe-niveau beëindigt.

Alexandre Bremer, toonbeeld van enthousiasme en productiveit, schakelt terug

Bremer, geboren en getogen in Parijs, doorliep de jeugdreeksen bij de lokale vierdeklasser Deuil. Als 18-jarige koos hij voor zijn hogere studies richting Luik. Sinds 2012 voor Bulldogs de Liège spelend ontpopte zich deze aanvaller tot een vaste waarde. Zowel bij Bulldogs, alsook later voor het Belgisch Nationaal Team, speelde deze 1m98 grote winger met  tomeloze inzet en enthousiasme.

Alexandre Bremer Luik Bulldogs
Foto: Kurt Tops

Debuut in gloednieuwe Luikse Mediacité

Met Bulldogs debuteert Alex 2012 in de nieuwe Mediacité ijsarena met vijfenvijftig punten in het Belgisch kampioenschap. In de Luikse kleuren behaalde Bremer Bekerwinst in 2014 en 2018. In 2014 werd de Belgische titel naar de Maasstad gehaald. Met het Belgisch NT nam de rijzige flankspeler deel aan vier WK toernooien en behaalde twee keer eremetaal.

In zijn acht seizoenen, steeds voor Luik spelend, scoorde Alexandre zo’n 276 punten! Ook in de BeNe League was hij een toonbeeld van productiviteit. Honderddertien scorerpunten en tweehonderdachtenzestig strafminuten staan op zijn palmares!?

Vanochtend maakte Bremer zelf bekend dat hij afscheid neemt van het hoogste niveau. Wel zal hij recreatief nog op het Luikse wedstrijdijs spelen. Naast zijn drukke beroepsbezigheden is de enthousiaste Belgische Fransman immers ook docent aan de Luikse Hockey Sport en Studie-school en ondertussen papa van een jonge spruit. Alex kennende zal hij met zijn engagement ook hier vol voor gaan.

Zijn laatste interview was vorig jaar mei bij Face-Off. Toen nog aan het begin van de Corona-pandemie.

Previous Washington en Sprong onderuit, spanning om te snijden in alle divisies
Next Vegas zet Anaheim voor schut, Boston rukt op