Washington en Sprong onderuit, spanning om te snijden in alle divisies


Face-Off IJshockey NHL

Negen duels in de NHL op de donderdag. In deze terugblik zetten we de de samenvattingen per divisie op een rij. De race om de play-offs is spannend aan het worden in een seizoen dat 56 wedstrijden duurt.

Sprong en Washington kregen de deksel op de neus tegen Buffalo, Tampa Bay en Carolina profiteerden van het verlies van de Caps. New York Islanders, Pittsburgh en Florida niet.

Lees ook: Sprong is gestegen in de pikorde

Het 1000e NHL-duel van Nicklas Backstrom. Daniel Sprong naast Zdeno Chara

MassMutual East Division

Washington Capitals – Buffalo Sabres 2-5

Het 1000e NHL-duel van Nicklas Backstrom werd verziekt door Buffalo. Drie goals in de tweede periode deden Washington, met Sprong op lijn drie, de das om. Anthony Mantha maakte zijn tweede voor de Caps.

Boston Bruins – New York Islanders 4-1

New York Islanders profiteerde niet van de misstap van Washington. Zij gingen onderuit in Boston. Brad Marchand scoorde er twee, Taylor Hall noteerde zijn eerste voor de Bruins.

Pittsburgh Penguins – Philadelphia Flyers 1-2 SO

Ook Pittsburgh noteerde geen tweepunter. De Penguins verloren na shootouts van Philadelphia. Carter Hart pakte zijn eerste winst na acht nederlagen. Sean Couturier maakte de winnende shootout.

New York Rangers – New Jersey Devils 4-0

New York mag nog altijd hopen op de play-offs. Het pakte een tweede shutout-zege op rij tegen de Devils. New Jersey schoot slechts zestien keer op doel. Conor Blackwell en Artemi Panarin waren goed voor drie punten.

De stand:

East Division NHL

Discover Central Division

Carolina Hurricanes – Nashville Predators 4-1

Carolina behield de koppositie in de Central Division. Vincent Trocheck had een goal en assist. Nashville voelt de hete adem van Chicago en Dallas in de nek op plek vier.

Tampa Bay Lightning – Florida Panthers 3-2 OT

Tampa Bay deelde een tikkie uit aan directe concurrent Florida. Het kwam twee keer terug van een achterstand. Victor Hedman besliste het duel in overtime. De derde zege in zes duels voor de Bolts.

Detroit Red Wings – Chicago Blackhawks 4-1

Detroit boekte de derde overwinning op rij. Jakub Vrana scoorde bij zijn debuut voor Detroit, Troy Stecher maakte voor het eerst twee goals in een duel. Duur puntverlies voor de Hawks.

Dallas Stars – Columbus Blue Jackets 4-1

Dallas was de lachende derde en pakte de volle buit tegen Columbus. Denis Gurianov maakte er twee en had een assist. De Stars rukken langzaam op richting plek vier.

De stand:

Central Division NHL

Scotia North Division

Toronto Maple Leafs – Winnipeg Jets 2-5

Winnipeg Jets verkleinde het gaatje naar koploper Toronto naar drie punten. Kyle Connor had twee goals en een assist. De kaarten lijken in North wel geschud. Ook door het (nog steeds) ontbreken van Vancouver vanwege COVID.

De stand:

North Division NHL

Honda West Division

Geen duels in het westen. Daar gaan Colorado en Vegas beslissen wie de titel pakt, lijkt Minnesota ook wel veilig voor de play-offs. En staan St. Louis, Arizona, San Jose en Los Angeles binnen zes punten van elkaar. Anaheim Ducks kan zich gaan richten op seizoen 2021-2022.

De stand:

West Division NHL

Previous Colorado en Vegas op kop, strijd om vierde plaatsen losgebarsten
Next Alexandre Bremer neemt afscheid van Bulldogs Luik