Nederland U18 verslaat Kroatië en gaat zondag voor goud!


Nederland U18

Nederland U18 heeft ook het vierde duel op het WK in Belgrado in winst omgezet. De mannen van Theo van Gerwen waren de betere, maar vergaten zichzelf te belonen met goals. Uiteindelijk won Oranje met 3-2 en heeft in ieder geval een medaille binnen. Het strijdt morgen tegen China om goud, maar het kan ook nog brons worden.

VLIEGENDE START

Nederland kende een vliegende start aan het duel; Polonijo mocht na 21 tellen al de strafbank in en Oranje profiteerde optimaal. Dean Versteeg rondde prima rond the crease af op aangeven van Delaney Hessels. Er stond nog geen minuut op de klok. Kort na de voorsprong mocht Mike Collard met 2+10 eraf, maar Kroatië profiteerde niet. Daarna had Nederland het duel in handen en als Kroatië al een keer kwam, dan was doelman Jowin Ansems op zijn post. Tot de vijftiende minuut; onze mannen kregen even in een mindere fase de puck niet lekker het vak uit en met een knap schot legde Dimitrijevic de gelijkmaker binnen. Met 1-1 op de bordjes gingen de teams naar binnen.

Na vijf minuten spelen kwam Nederland opnieuw op voorsprong. De druk op het Kroatische doel nam toe en de 2-1 hing in de lucht. Jay de Ruiter kreeg de puck van Nick Maas, schaatste naar binnen en haalde snoeihard ’top shelf’ uit. Het enige dat de ploeg zichzelf kon verwijten is dat het niet sneller de eindpass vond om nog meer 100% kansen te creëren, maar in écht in groot gevaar kwam Oranje in het middenstuk niet.

SNELLE BESLISSING

Met Justin van Baarsen nog op de strafbank begon Nederland in ondertal aan het slotstuk. Kroatië was zo vriendelijk om dat voordeel direct op te heffen door zelf een straf te pakken. Toen Oranje in overtal stonden viel de derde treffer. Ernesto Klem haalde keihard uit van de blauwe lijn, Pim van der Meulen stond klaar voor de re-direct. De jongelingen hadden de score daarna op moeten voeren, maar de eindpass ontbrak, of kwam vaak niet als er scoringskansen ontstonden. Zeven minuten voor tijd werd het ineens toch nog spannend toen toen Kroatië op 3-2 kwam. Ook daarna kwamen er prima situaties voor het Kroatische doel, al mocht Nederland Ansems bedanken voor de prachtige save met de leg-guard. Daarmee trok Oranje de zege opnieuw over de streep en is het zeker van een medaille.

Morgen wacht het duel tegen China, dat vanavond tegen nummer drie Servië speelt. Bij een Chinese zege is Nederland zeker van zilver en moet het winnen van China om goud te halen. Bij een zege van Servië moet Oranje bij een nederlaag zelfs vrezen voor brons.

Team GP W OTW L OTL PTS +/-
Nederland 4 3 1 0 0 10 +5
China 3 3 0 0 0 9 +7
Servië 3 3 0 0 1 7 +6
Kroatië 4 1 0 3 0 3 -2
Australië 3 0 0 3 0 0 -7
België 3 0 0 3 0 0 -9
Previous Tilburg Trappers zet Selber Wölfe opzij in eerste duel
Next Central Division kent nog geen winnaar, wildcard race blijft spannend