Central Division kent nog geen winnaar, wildcard race blijft spannend


Face-Off IJshockey NHL

In de Central Division zijn er nog vier of vijf wedstrijden te spelen voor de clubs. De eerste drie teams die een play-off plek behaald hebben zijn bekend, maar er is nog geen divisie winnaar. In de strijd om een wildcard te pakken blijft het spannend en ligt er nog van alles open. Rik Bruijnius praat jullie bij.

Winnipeg Jets, Nashville Predators en St. Louis Blues zijn zeker. De winst in de Divisie is dit allerminst. Winnipeg en St. Louis spelen ieder nog vijf wedstrijden en Nashville nog vier. Het verschil in punten  tussen koplopers Winnipeg en Nashville en St. Louis is namelijk maar vier. De strijd om de wildcards is ook nog spannend. Ze zijn nu in handen van Dallas Stars en Colorado Avalanche. Edmonton Oilers staat hier zesde op acht punten van Colorado en zou rekenkundig nog aanspraak op die plek kunnen maken.

Winnipeg Jets laten zien wie de divisie winst verdiend

Op zaterdag 23 maart stond de divisie kraker tussen Winnipeg Jets en Nashville Predators op het programma. Winnipeg speelde thuis en was vastberaden het publiek iets moois voor te schotelen. Het leek er op dat Nashville de score opende maar na het terug kijken van de beelden bleek dat Kalle Jarnkrok wel scoorde maar dit met een highstick deed dus deze goal werd niet toegekend.

In de eerste periode werd niet gescoord. Dit was anders in de tweede. Youngster Kyle Connor opende het bal voor Winnipeg hierna volgde Andrew Cropp en Kevin Hayes zo werd de tweede periode afgesloten met een 3-0 tussenstand in het voordeel van Winnipeg. In de derde periode wist Kyle Connor nog twee maal het net te vinden en volmaakte zo zijn eerste NHL hattrick hij was ook nog goed voor een assist.

Goalie Connor Hellebuyck raakt ook in play-off vorm door zijn tweede shutout van het seizoen te realiseren, de eerste was in zijn vorige wedstrijd als startende goalie. Hij kreeg drieëndertig schoten te verwerken. Tegenstander Pekka Rinne zag drieënveertig schoten op zich af komen waar er dus vijf van tegen de touwen gingen. Statement van de dag Winnipeg Jets – Nashville Predators 5-0

bron:nhl.com

1 (4). COLORADO AVALANCHE (85 punten, 26-29-13, L10: 7-2-1, W2)                                                                                                         

Zaterdag 23 maart en zondag 24 maart stond er een thuis en een uitwedstrijd op programma tegen Chicago Blackhawks. Aan deze dubbele ontmoeting werden drie punten over gehouden middels een 4-2 thuis overwinning en een OT verlies in Chicago met 2-1. In deze wedstrijden liet Alexander Kerfoot één goal en twee assists noteren. Op woensdag 27 maart werd er thuis gewonnen van Vegas Golden Knights met 4-3 en was Tyson Barrie de man van de wedstrijd met een goal en twee assists.

Vrijdag 29 maart was de vierde wedstrijd van deze week en die werd middels een shootout gewonnen van Arizona Coyotes met 3-2. Nathan MacKinnon scoorde zowel in de wedstrijd als in de shootout en mocht zich zo tot man of match laten kronen.

2 (3). DALLAS STARS (88 punten, 41-31-6, L10: 6-3-1, W3)

Voor Dallas deze week ook vier wedstrijden. De eerste werd thuis verloren met 3-2 van Pittsburgh Penguins. De bezoeker scoorden één keer meer. Voor Dallas waren Tyler Seguin en Andrew Cogliano trefzeker. Hierna kwamen drie overwinningen op een rij tegen respectievelijk Winnipeg Jets, Calgary Flames en Edmonton Oilers de laatste in een shootout. Tyler Seguin, Alexander Radulov en Miro Heiskanen waren goed voor twee goals en Tyler Seguin en Alexander Radulov waren hiernaast ook nog goed voor twee assists.

3 (2). NASHVILLE PREDATORS (94 punten, 44-28-6, L10: 6-3-1, W2)

De week begon belabberd voor Nashville met een 5-0 nederlaag in de divisie kraker tegen Winnipeg Jets. Hierna volgde beter resultaten met een 1-0 overwinning op Minnesota Wild en 3-1 op Pittsburgh Penguins. Met de overwinning op Minnesota werd een plek in playoffs gewaarborgd. Ryan Johansen was goed voor het doelpunt en Jusse Saros voor de shutout. In en tegen Pittsburgh waren Craig Smith en P.K. Subban ieder goed voor een goal en assist.

4 (8). CHICAGO BLACKHAWKS (78 punten, 34-33-10, L10: 6-3-1, W1)

Twee keer winst en twee keer verlies deze week voor Chicago. Er werd verloren en gewonnen van Colorado Avalanche. Duncan Keith kwam over deze twee wedstrijden tot een goal en assist. Zijn goal was de overtime winner in de tweede ontmoeting. Er werd hierna met 1-0 verloren van Arizona Coyotes. De vierde wedstrijd van de week was tegen San Jose Sharks en deze werd met 5-4 gewonnen. Alex DeBrincat wist in deze ontmoeting twee keer het net te vinden Jonathan Toews één maal en was tevens goed voor één assist. De winnende goal was voor Chris Kunitz.

5 (7). ST. LOUIS BLUES (90 punten, 41-28-8, L10: 5-3-2, L1)

Drie wedstrijden voor St. Louis. Er werd voortvarend van start gegaan met 4-3 overwinning op Tampa Bay Lightning. Brayden Schenn was goed voor de winnende goal, hij kwam net als Vladimir Tarasenko tot een goal en assist. Vervolgens moest Vegas Golden Knights zich overgeven aan de dadendrang van St. Louis. Vegas werd met 3-1 verslagen Ryan O’Reilly was goed voor de winnende goal en Zach Sanford was de enige met meer dan één punt hij maakt een goal en assist. De New York Rangers stopte de opmars enigszins door met 4-2 te winnen Vladimir Tarasenko en David Perron wisten tot scoren te komen maar dat leidde niet tot een overwinning.

(6) (1). WINNIPEG JETS (94 punten, 45-28-4, L10: 5-5-0, L2)

De week van Kyle Connor zijn eerste NHL hattrick en een assist en dat wel in de belangrijkste wedstrijd van het jaar tot nu toe. Mede dankzij zijn goed spel werd Nashville met 5-0 verslagen. Hierna kreeg men een pak rammel met 5-2 van Dallas maar was Kyle Connor toch nog goed voor een goal en assist. Ook de New York Islanders bleken te sterk er werd met 5-4 verloren. In deze wedstrijd wist Adam Lowry tot twee goals en een assist te komen. Maar een 4-2 voorsprong was niet aan Winnipeg besteed.

7 (6). MINNESOTA WILD (81 punten, 36-33-9, L10: 3-6-1, W1)

Wat een slecht begin van de week voor Minnesota. Op maandag was er al twee keer verloren. Zaterdag was Carolina Hurricanes met 5-1 te sterk en dag verloor men met 1-0 van Nashville Predators. Het helpt Minnesota niet in de strijd om een wildcard plek van de laatste vijf wedstrijden zijn er nu vier verloren. Hier kwam op vrijdag verandering in tegen Vegas Golden Knights werd weer gewonnen het werd 3-2. Eric Staal oor een goal en assist om deze brood nodige overwinning uit het vuur te slepen.

Three stars of the week

1. Kyle Connor

Eerste NHL hattrick op het juiste moment kwam deze week tot vier goals en twee assists

2. Alexander Radulov

Deze week goed voor twee goals en twee assists

3. Pekka Rinne

Laat na de 5-0 nederlaag tegen Winnipeg zien uit het juiste hout gesneden te zijn door zijn volgende start tegen Pittsburgh weer een verdiende overwinning te pakken en 25 van de 26 schoten te keren.

 

 

 

 

Previous Nederland U18 verslaat Kroatië en gaat zondag voor goud!
Next ERA Renomar HYC kampioen BeNe League en winnaar triple