NHL Draft Watch: Dahlin en Tkachuk stralen op World Juniors


DraftWatch Face-Off

In NHL Draft Watch wordt tweewekelijks gekeken naar de verrichtingen van prospects die in aanmerking komen voor de aankomende NHL Draft. Welke clubs mogen volgend jaar als eerste kiezen en wie zijn de meest interessante spelers om in de gaten te houden? Vandaag kijken we naar de prestaties van de draft prospects tijdens de World Juniors.

Dahlin ook tijdens World Juniors heer en meester

Het talent van Rasmus Dahlin lijkt zijn weerga niet te kennen. Hij is 17 jaar, maar tussen de beste 18- en 19-jarigen van de wereld domineert hij net als in de SHL. Na drie wedstrijden heeft hij zes assists en staat hij op een gedeelde eerste plek op de puntenlijst. En ja, hij is een verdediger. Hij is een genot om naar te kijken. Het spelinzicht van Dahlin verrast vriend en vijand elke keer weer, maar ook defensief staat hij zijn man. Het helpt ook dat Zweden dit jaar als geheel een topploeg is, waardoor Dahlin nog eens extra kan stralen.

Tkachuk schijnt voor Team USA

De Amerikanen hebben een gigantische druk op hun schouders om als gastheer gehoor te geven aan de gouden medaille die vorig jaar werd gewonnen. Gelukkig voor Team USA beschikt over een aantal toptalenten. Brady Tkachuk, die al eerder in onze spotlight stond, heeft zich al laten gelden op het toernooi. Hij scoorde gelijkmakers tegen Slowakije en Canada. Ook scoorde hij in de shoot-out tegen de Canadezen. Daarnaast valt zijn fysieke spel op en is hij zeer behendig met de puck.

Hij is niet het enige talent voor de aankomende draft die straalt voor de Amerikanen. Verdediger Quinn Hughes heeft twee assists over drie wedstrijden en krijgt al veel minuten van coach Bob Motzko. Hij is slechts 1 meter 76, maar hij is enorm wendbaar en beschikt over fantastisch spelinzicht.
Scott Perunovich werd tijdens de vorige draft niet gekozen, maar gaat daar deze zomer niet nog een keer gebeuren. Hij is even groot als Hughes en beschikt ook over geweldig spelinzicht. Hij krijgt veel tijd op de powerplay. Perunovich betaalde dit vertrouwen vrijdagavond terug door de aansluitingstreffer te scoren tegen Canada.

Zadina stelt Tsjechië niet teleur

Nog een prospect die aan een sterk toernooi bezig is, is vleugelaanvaller Filip Zadina. Voor Halifax Mooseheads was hij al een dynamische speler en deze lijn heeft hij doorgetrokken op naar de World Juniors. Met drie goals is hij topscorer van de Tsjechen.

Naast Zadina is ook Martin Kaut bezig aan een sterke World Juniors. Na drie wedstrijden staat de teller bij hem op vier assists. De winger viel vooral tegen de Russen op, toen hij drie assists liet noteren. Met name zijn spelinzicht en zijn rust aan de pak vallen op.

Svechnikov toont veelzijdigheid

De Russen komen elk jaar met een ploeg van 18- en 19-jarigen naar het toernooi, dus als er een jong talent meedoet is dat op zich al bijzonder. Om Andrei Svechnikov konden ze simpelweg niet heen. De scherpschutter scoort in de OHL aan de lopende band, al stond hij lange tijd aan de zijlijn met een handblessure. Tijdens deze editie van de World Juniors laat Svechnikov de spelmaker in zich naar boven komen! Hij heeft nog niet gescoord, maar assisteerde al wel bij vier goals. Helaas speelt Svechnikov op de vierde lijn en krijgt hij niet zoveel speelminuten als gehoopt.

Previous Canada groepswinnaar, Wit-Rusland naar strijd tegen degradatie
Next Avtomobilist pakt koppositie Eastern Conference; Avangard Omsk ontslaat coach