NHL Draft Watch: Svechnikov acht weken uitgeschakeld door handbreuk


DraftWatch Face-Off

In NHL Draft Watch wordt wekelijks gekeken naar de verrichtingen van prospects die in aanmerking voor de aankomende NHL Draft. Welke clubs mogen volgend jaar als eerste kiezen en wie zijn de meest interessante spelers om in de gaten te houden? Vandaag kijken we naar een tegenvaller voor één van de topfavorieten voor de eerste keuze in de NHL Draft 2018.

Twee weken geleden werden Rasmus Dahlin (Frölunda Indians) en Andrei Svechnikov (Barrie Colts) uitgelicht als de topkandidaten voor de eerste keuze bij de NHL Draft 2018. Svechnikov krijgt in die strijd te maken met een fikse tegenvaller. De zeventienjarige Russische winger heeft zijn hand gebroken. Svechnikov wordt dinsdag geopereerd en is naar verwachting acht weken uitgeschakeld. Wordt die verwachting gehaald, dan is Svechnikov net op tijd fit voor deelname aan het U20 WK in december en januari in Buffalo (USA).

Met zijn ploeg was Svechnikov juist uitstekend begonnen aan het seizoen. In tien wedstrijden noteerde Svechnikov tien goals en vier assists. Zeven van die tien wedstrijden werden omgezet in een overwinning.

Dahlin schakelt op in SHL

Waar Svechnikov te maken krijgt met tegenslag, lijkt Rasmus Dahlin steeds meer zijn draai te vinden in een volwassen competitie. Dahlin heeft zichzelf in de afgelopen vier wedstrijden op het scoreformulier weten te zetten. In twee van die wedstrijden wist Dahlin zelf het net te vinden, twee maal noteerde de verdediger een assist. Zijn zes punten in elf wedstrijden dit seizoen is goed voor een tweede plaats op het roster van Frölunda, achter topscorer Ryan Lasch (13 punten). Dahlin onderstreept zijn goede spel met een +3 rating. Frölunda presteert tot dusver ondermaats met een zevende plaats op de ranglijst na elf wedstrijden.

Previous CHL update: de datums voor de playoffs zijn bekend
Next En dat is drie! Trappers wint voor derde maal dit weekend!