Canada en Finland naar finale, Tsjechië en Zweden op voor brons


WORLD JUNIORS 2022

De een na laatste dag van het IIHF wereldkampioenschap U20 in Edmonton stond in het teken van de halve finales. Canada scoorde beter dan de Tsjechen maar Finland had het beduidend lastiger om te scoren tegen de Zweden. Vanavond om 22:00 uur de troostfinale tussen Zweden en Tsjechië en om 02:00 uur de finale tussen Canada en Finland.

LEES OOK: Tsjechië verslaat USA, Zweden heeft het lastig met Letand

Canada – Tsjechië 5-2

Twee goals in de eerste periode betekende een voorsprong voor de Canadezen na de eerste periode. Kent Johnsen van Columbus Blue Jackets en Connor Bedard tekende voor de goals. Twee powerplay goals in de tweede periode betekende een 4-0 voorsprong. De goals met een man meer op het ijs werden gescoord door Logan Stankoven van Dallas Stars en Mason McTavish van de Anaheim Ducks. Na veertig minuten was de schotenverhouding nipt in het voordeel van de Canadezen met 26 om 24. De Canadese goalie Dylan Garand onder contract bij de New York Rangers hielp zijn team met een aantal goede reddingen. Twee goals van de Tsjechen door Jan Mysak van de Montreal Canadiens en Michal Gut binnen twee minuten tussen minuut 50 en 52. Maakte het weer even spannend in de laatste acht minuten maar in minuut 54 schoot Montreal Canadiens Joshua Roy de eindstand op het bord 5-2.

tekst gaat verder onder de video

Finland – Zweden 1-0

Beide goalies stonden prima te keepen. Al zal de Zweed Jesper Wallstedt van de Minnesota Wild daar minder blij mee zijn. Hij maakte 27 saves en was maar een keer kansloos. Dat was op een schot tijdens de powerplay van de Finnen door Kasper Puutio van de Florida Panthers in minuut 25 van de wedstrijd. De Finse goalie Juha Jatkola pakte een shutout door door alle 23 schoten van de buren uit Zweden te stoppen.

Previous Tsjechië verslaat USA, Zweden heeft het lastig met Letand
Next Canada wereldkampioen, Zweden pakt brons