Canada wereldkampioen, Zweden pakt brons


WORLD JUNIORS 2022

De finale werd een prooi voor het thuisland Canada van het IIHF U20 wereldkampioenschap in Edmonton. Het werd een spannende finale tegen Finland die pas in overtime werd beslist. De troostfinale werd gewonnen door Zweden wat Tsjechië versloeg.

LEES OOK: Canada en Finland naar finale, Tsjechië en Zweden op voor brons

Canada – Finland 3-2 OT

Na elf minuten scoorde de thuisploeg de 1-0. Joshua Roy van de Montreal Canadiens was trefzeker in de eerste periode. Al meteen in de eerste minuut van de tweede periode bouwde William Dufour van de New York Islanders de voorsprong uit naar 2-0. Maar liefst vijf straffen pakte de Finnen in de tweede periode maar op de powerplay wisten de Canadezen de score niet uit te bouwen. In de derde periode waren het de Finnen die duidelijk de bovenliggende partij waren. Er werd twee keer gescoord door de Finnen door Aleksi Heimosalmi van Carolina Hurricanes en Joakim Kemell van de Nashville Predators zodat de wedstrijd naar overtime ging. Eerst wist bij een drie tegen een Mason McTavish van de Anaheim Ducksde puck tegen te houden waarna Kent Johnson van Columbus Blue Jackets het duel wist te beslissen na een scrimmage voor het Finse doel.

Zweden – Tsjechië 3-1

Zweden begon prima in de troostfinale door in de eerste periode een voorsprong te pakken doordat Fabian Lysell van de Boston Bruins de Zweden op voorsprong schoot in de veertiende minuut. Op de powerplay was het Tsjechië die in minuut 33 de stand op gelijke hoogte bracht. Michal Gut schoof de 1-1 binnen. Echter konden de Tsjechen niet lang genieten van de gelijkmaker. Nog geen twee minuten later namen de Zweden weer een 2-1 voorsprong. Isak Rosen van de Buffalo Sabres zette de Zweden weer op de juiste weg. Vier minuten voor tijd werd het duel beslist door de 3-1 van Linus Sjodin. Eveneens speler van de Buffalo Sabres.

Previous Canada en Finland naar finale, Tsjechië en Zweden op voor brons
Next Druk programma voor Bulldogs de Liège