Druk programma voor Bulldogs de Liège


Persvoorstelling Bulldogs 2022
picture : Renaud Croix DH Les Sports

Bulldogs de Liège, intense voorbereiding richting Istanbul

Zoals de Bulldogs traditie het wil, nodigde de Belgische titelhouder de pers uit voor zijn jaarlijkse ploegvoorstelling bij aanvang van het nieuwe seizoen van de Bene League. Golf de Bernalmont, één van de trouwe Luikse sponsoren, stelde zijn schitterende infrastructuur ter beschikking.

LEES OOK: Canada wereldkampioen, Zweden pakt brons

Voorzitter Olivier De Vriendt opende met een duidelijke uiteenzetting waar zowel het voorbije seizoen, het tussenseizoen alsook het aankomende sportief seizoen de revue passeerde.

“Het is duidelijk dat het voorbije seizoen door Corona een zeer moeilijk seizoen was. Maanden zonder toeschouwers spelen was quasi dodelijk voor onze club. Dit had echt geen maand langer mogen duren. Financieel gezien was de kelk bijna tot op de bodem geledigd. De Stad Luik stond klaar om ons te redden. Gelukkig konden de deuren weer open en de supporters weer naar onze wedstrijden komen. We hebben een flink sponsorbudget; de recettes van onze betalende supporters zijn absoluut nodig. En hun steun ook natuurlijk. Sportief gezien kenden we een matige start. We moesten toch wat nieuwe jongens inpassen. De accenten van onze sportieve baas oppiken duurde even. Eens de klik er was, stoomden we hard door. De Belgische Beker werd gewonnen en de Belgische Kampioenschapstitel binnengerijfd! En het verlies in de Finale van de BeNe League deed pijn. Maar verdriet neen, fierheid overheerste binnen de ploeg, binnen de club en bij onze supporters.

Voor aankomend seizoen zijn de doelen duidelijk. Met dit Bulldogs team willen we meedoen om de prijzen, alle prijzen. Zoals onze Coach, Uli Egen, het net verwoordde : we willen succesvol zijn en daar zal voor gewerkt worden. Eind September nemen we, Belgisch Kampioen zijnde, deel aan de Europa Cup. De eerste ronde van deze IIHF organisatie wordt gespeeld in Istanbul. Dus starten we nu een zware, intense voorbereiding om België en onze club goed te vertegnwoordigen. Hopelijk ook met steun van de Belgische Federatie. Want zeg nou zelf, eigenlijk moet je daar als Federatie elk jaar opnieuw aanwezig zijn met je landskampioen.”

Sportieve resultaten bestendigen is het Luikse doel

“We willen op alle fronten voor de prijzen gaan. Gaan we dat waarmaken? Dat weten we niet. We weten wel dat we daarvoor trainen, daarvoor strijden. Te beginnen met de Europa Cup waar eind september de trip naar Istanbul gemaakt wordt. Enerzijds een beloning voor het hele team. Anderzijds ook de ideale motivator voor een stevige voorbereiding. Vervolgens de Interregio Cup, de Belgische Beker, het Nationaal Kampioenschap en natuurlijk ook het BeNe League-kampioenschap.

We hebben onze basiskern kunnen behouden. Met mannen als Mike Distate, Andy & Bryan Kolodziejczyk, Jordan Paulus, Frank Neven, Bryan Henry en Yoren De Smet kan je er voor gaan. Daarnaast werden spelers als Boet van Gestel, Levi Smeets en Renzo Meulenbeek goed ingepast. En jongeren als Loris Darques, Oscar Delbrassine, Quentin Bollen en Julien De Vriendt zijn tot absolute kernspelers uitgegroeid.

Daarnaast willen we verder werken aan de instroom van onze beloftevolle tieners. Dan denken we aan o.a. Benjamin Henrottay, Benjamin Balhan en Olivier Preudhomme. Die jongens trainen al flink mee. Aan de jongens om bij onze Coaches ijstijd af te dwingen op het hoogste niveau.

Om het vertrek van Alexandre Bremer, Cas Staps, Tomas Trnka en Lester Brown te compenseren hebben we natuurlijk ook wat versterkingen binnengehaald.

Inzake Staff hebben we het ontslag van Jac Scholtes, wegens gezondheidsredenen, moeten aanvaarden. Jac zal steeds een waardevol klankbord zijn voor onze club. De ervaren Gints Bikars werd aangetrokken om Head Coach Egen bij te staan bij het BeNe Team alsook om de jeugdopleiding van Bulldogs verder uit te bouwen.

Sterk drietal om de Bulldogs ambities waar te maken

Met de komst van Milan Jurik hebben we een zeer sterke en ervaren Center binnengehaald. Deze Slovaakse aanvaller speelde de voorbije zes seizoenen bij de Franse eersteklasser Mulhouse. Zes jaar Magnus League spelen bij één club. Zijn shirt hangt nu boven de tribunes. Deze 1m90 grote forward moest niet weg daar hé. Milan zijn echtgenote werkt sinds begin dit jaar in België. Ook als mens is hij top. We raakten snel akkoord. We zien nu al de meerwaarde op het ijs en de rust die hij uistraalt. Deze man maakt de groep beter.

Onze secure defensie wordt nog wat beter met de komst van Cédric Delmarche. Die jongeman volgen we al enkele jaren. In de jeugdreeksen bleek Cédric al een betrouwbare acteur achterin die ook goed aanvallen kan opzetten. Op zijn zestiende debuteerde hij in de BeNeLeague. Vervolgens trok hij naar Zweden en de voorbije vier seizoen speelde deze ondertussen drieentwintigjarige defense in Tsjechië. Nu trekt de professionele carrière in België, in combinatie met BeNe-hockey in Luik.

Voorin krijgen we met Olaf Schoningh een flinke winger erbij. Met zijn imposante verschijning en fysieke kwaliteiten groeide Olaf uit tot een sterke schakel bij het Eredivisieteam van Eindhoven. Nu hij in Maastricht studeert, is de combinatie met BeNe Liga hockey in Luik, een mooie volgende stap voor deze veelbelovende aanvaller.

En natuurlijk meer dan een geruststelling is de contractverlenging van Troy “The Wall” Passingham. De Canadese goalie tekende graag in op het Luiks voorstel voor de komende twee seizoenen.

Troy Passingham
picture : Kurt Tops
Previous Canada wereldkampioen, Zweden pakt brons
Next Antwerp Phantoms viert vijftigjarig bestaan!