België op jacht naar goud na winst op Nieuw-Zeeland


Foto: RBIHF

Ook de vierde wedstrijd op het IIHF wereldkampioenschap 2B werd een prooi voor België. Het werd maar liefst 6-0 waarbij goalie Jelle Lievens al zijn tweede shutout pakte door alle twaalf schoten van Nieuw-Zeeland te stoppen.

LEES OOK: België na ruime overwinning op Taipei al zeker van medaille

Nieuw-Zeeland – België 0-6

Al heel snel lag de 1-0 in het net. Bryan Henry zal zich nog nooit zo vrij hebben gevoeld. Hij kon van buiten naar binnen draaien naar de goal toe en niemand viel hem aan. Hij kon geheel vrij in de rechter bovenhoek de puck schieten voor de 1-0. Goalie Csaba Kercso-Magos stond erbij en keek ernaar. De elf schoten daarna in de eerste periode wist Kersco-Magos wel te stoppen.

Vooral in het tweede deel van de tweede periode wisten de Belgen kort achter elkaar te scoren. Maar eerst in minuut 25 net zeven seconden na de powerplay was het de Liège connectie. Assist van Bryan Henry en de one timer van Yoren de Smet. In de laatste vier minuten van de tweede periode scoorde België nog drie keer. Waarvan twee voor Oliver de Croock. De 3-0 was een wrap arround van de Croock en de 4-0 een one timer op assist van Sam Verelst. Ook de 5-0 was een one timer door Yoren de Smet met een mooie no look assist van Bryan Henry. Wederom de Liège connection. Lucas Boni scoorde de 6-0 tien minuten voor tijd. Hij kon een rebound in het lege doel tikken. Oliver de Croock werd voor België MVP.

Niet in reguliere speeltijd verliezen morgen zondag 28 april van Georgië en België is wereldkampioen divisie 2B. Tenzij Georgië punten verspeelt tegen Chinese Taipei vanavond 27 april dan zijn de Belgen vandaag nog kampioen.

Previous Valse start Nederland op WK 1B tegen China
Next Nederland verliest in overtime van Oostenrijk