Oostenrijk klaar, Canada groepswinnaar, kwartfinales bekend


WORLD JUNIORS 2022

Dag zeven van het IIHF wereldkampioenschap te Edmonton is voor Senna Peeters voorbij. Met Oostenrijk verloren ze de beslissende wedstrijd van Zwitserland om zich te kunnen plaatsen voor de kwartfinales. Canada versloeg de Finnen en werd groepswinnaar.  Zweden versloeg Duitsland.

LEES OOK: Finland kraakt Slowakije, Tsjechie verliest van Letland

Zwitserland – Oostenrijk 3-2

De wedstrijd werd in principe verloren in de derde periode na een vijf minuten powerplay. De Oostenrijker Lorenz Lindner schaatste een Zwitser de boarding in en op de powerplay wisten de Zwitsers via Attilio Biasca de game winner te scoren.

tekst gaat verder onder de video

Canada – Finland 6-3

Canada pakte al snel een 3-0 voorsprong in de eerste achttien minuten. De Finnen wisten wat terug te doen in de slotminuut van de eerste periode via Samuel Helenius. Maar de Canadezen herstelde dat meteen in de eerste dertig seconden na de start van de tweede periode. Een powerplay goal aan het eind van de tweede periode leverde een tussenstand op van 5-1 na twee periodes. Twee goals van de Finnen in de slotperiode maakte het wat spannender maar het laatste woord was voor William Duffour die met een empty netter de eindstand bepaalde op 6-3.

tekst gaat verder onder de video

Zweden – Duitsland 4-2

Na twintig minuten stond er al een stand van 3-1 in het voordeel van de Zweden op het bord. Pas in de derde periode wisten beide teams weer te scoren. Daniel Ljungman bracht de stand op 4-2 voor de Zweden. Waarna acht seconden voor tijd Jan-Luca Munzenberger voor de Duitsers de tweed3e goal maakte.

tekst gaat verder onder de video

Kwartfinales met Nederlandse uitzendtijd

17 augustus 18:00 uur Finland – Duitsland
17 augustus 21:30 uur Zweden – Letland
18 augustus 01:00 uur Canada – Zwitserland
18 augustus 04:30 uur USA – Tsjechië

 

Previous Finland kraakt Slowakije, Tsjechie verliest van Letland
Next Tsjechië verslaat USA, Zweden heeft het lastig met Letand