Finland kraakt Slowakije, Tsjechie verliest van Letland


WORLD JUNIORS 2022

Dag zes van het IIHF wereldkampioenschap in Edmonton leverde een monsterscore op voor Finland tegen Slowakije, Letland verrast Tsjechië en De USA wint nipt van de Zweden.

LEES OOK: USA shutout Oostenrijk, Canada en Duitsland winnen

Finland – Slowakije 9-3

Met maar liefst vijf powerplay goals maakte Finland het grote verschil. De enige die twee powerplay goals wist te scoren was Joel Määttä. De nummer 222 gedrafte speler door de Edmonton Oilers dit jaar wist met scherp te schieten. De Finnen schoten ook 3 x zoveel vaker op het doel dan de Slowaken. 48 om zestien. Kasper Simontaival scoorde ook twee goals. En de Finnen kwalificeerden zich met deze ruime overwinning voor de kwartfinales.

Tsjechië – Letland 2-5

De Tsjechen hebben zichzelf in de voet geschoten door deze wedstrijd te verliezen. Zij zullen nu in de kwartfinales aan moeten treden tegen de kampioen van vorig seizoen de USA. Die ongeslagen groepswinnaar is geworden. Ralfs Sebastjans Bergmanis scoorde een onvervalste hattrick door drie keer op een rij te scoren. In minuut 31, 37 en 58 wist hij het net te vinden.

USA – Zweden 3-2

De topper in groep B werd gewonnen door de Amerikanen. Na 45 minuten stond er “gewoon” 3-0 op het scorebord onder andere door twee goals gescoord door Matt Coronato. De 2021 nummer zeven draft pick door de Calgary Flames wist de Zweedse goalie Jesper Wallstedt te passeren. De Zweden maakte het nog spannend door twee keer te scoren. Maar in de laatste twee minuten kon men niet meer de gelijkmaker voor de 3-3 produceren.

Previous USA shutout Oostenrijk, Canada en Duitsland winnen
Next Oostenrijk klaar, Canada groepswinnaar, kwartfinales bekend