USA shutout Oostenrijk, Canada en Duitsland winnen


WORLD JUNIORS 2022

Dag vijf van het IIHF wereldkampioenschap U20 in Edmonton leverde een “LaCrosse” goal op bij Canada tegen Tsjechië. Amerika had geen mededogen met het Oostenrijk van Senna Peeters en versloegen de Duitsers de Zwitsers.

LEES OOK: Senna Peeters puntloos tegen Zweden, Slowakije verslaat Letland

USA – Oostenrijk 7-0

De wedstrijd begon niet zo goed voor de Oostenrijkers. Na anderhalve minuut waren er drie schoten gelost en twee eindigde al in het Oostenrijkse net. Het was eigenlijk verrassend dat er na twintig minuten maar een 4-0 tussenstand was aangezien Amerika maar liefst 26 keer op het vijandige doel schoot. Twee van die vier goals kwamen op naam van Wyatt Kaiser. De nummer 81 draft van de Chicago Blackhawks in 2020. Twee goals van Carter Mazur, draft nummer 71 van de Detroit Red Wings in 2021, bracht de tussenstand op 6-0. De laatste goal werd gescoord in de laatste minuut van de wedstrijd. Sasha Pastujov van de Anaheim Ducks zette de eindstand van 7-0 op het bord. Twee goalies haalde daarmee een shutout. Andrew Oke speelde 40 minuten en stopte elf schoten en Remmington Keopple speelde de derde periode en stopte vier schoten.

Canada – Tsjechië 5-1

Shorthanded pakte de Tsjechen brutaal de voorsprong door een goal van Martin Rysavy, draft pick in 2021 nummer 179 door de Columbus Blue Jackets, in de vijfde minuut. Toch ging Canada met een voorsprong de eerste break in. Mason MacTavish van de Anaheim Ducks scoorde de gelijkmaker en Kent Johnson van Columbus Blue Jackets “gooide de LaCrosse” goal naar binnen.

Een powerplay goal van Ridly Greig van de Ottawa Senators en de tweede van Mason MacTavish betekende een 4-1 tussenstand na twee periodes. Tyson Foerster van de Philadelphia Flyers zorgde voor de eindstand van 5-1. Gezien het aantal schoten van de Canadezen met 56 stond de Tsjechische goalie Tomas Suchanek aardig te keepen.

Duitsland – Zwitserland 3-2

In een redelijk gelijk opgaande wedstrijd pakten de Duitsers na een periode de voorsprong met 2-1. Bennet Rossmy zette de Duitsers op 1-0 en Thomas Heigl zorgde voor de 2-0. Negen seconden voor het einde van de eerste periode was het Simon Knak, 2021 draft pick 179 Nashville Predators, die “das Anschlusstor” scoorde. In de tweede twintig minuten was het Haakon Hanelt, 2021 draft pick 151 Washington Capitals, die de voorsprong uitbreidde naar 3-1. Jonas Taibel bracht in minuut 52 de score naar 3-2 maar verder lieten de Duitsers het niet komen. Met deze overwinning heeft Duitsland zich al geplaatst voor de kwartfinales. En zal Zwitserland in een onderonsje met Oostenrijk gaan bepalen wie er mee mag naar de kwartfinales.

Previous Senna Peeters puntloos tegen Zweden, Slowakije verslaat Letland
Next Finland kraakt Slowakije, Tsjechie verliest van Letland