Senna Peeters puntloos tegen Zweden, Slowakije verslaat Letland


WORLD JUNIORS 2022

Na zijn goal en assist tegen de Duitsers lukte het Senna Peeters niet om punten te pakken tegen Zweden. De Oostenrijkers kregen zoals ze daar zeggen “Auf die Eiern” van de Zweden. Slowakije had shootouts nodig om Letland te verslaan. Dag vier van het IIHF U20 wereldkampioenschap in Edmonton had maar twee wedstrijden.

LEES OOK: Canada en USA halen uit, Finland wint na shootouts

Oostenrijk – Zweden 0-6

Na de eerste twintig minuten stond het pas 1-0 voor de Zweden. Ondanks een overwicht van 21 om drie schoten op doel. De  Oostenrijkse goalie Sebastian Wraneschitz hield het een spannende wedstrijd. In de tweede periode wisten de Zweden wel het overwicht met goals uit te drukken. Isak Rosen en Emil Andrea bouwde de score uit naar 0-4. In de laatste periode werden er nog twee goals bij geprikt. Zodat de eindstand 6-0 werd en een shutout voor goalie Calle Clang die alle veertien schoten van de Oostenrijkers wist te stoppen. De Zweden produceerde 41 schoten in de wedstrijd op het doel van Oostenrijk. Voor Senna Peeters bleef de teller in deze wedstrij op nul staan qua punten.

Slowakije – Letland 3-2 SO

De Slowaken waren beter dan de Letten maar pas na shootouts werd het verschil gemaakt. Na twintig minuten was het 1-1 door een powerplay goal van de Letten gescoord door Dans Locmelis en een goal voor de Slowaken gescoord door Adam Sykora. In de tweede periode van hetzelfde laken een pak. Wederom scoorde beide teams een goal. Dalibor Dvorsky zette de Slowaken op een 2-1 voorsprong maar Niks Fenenko trok de stand weer gelijk. In de derde periode werd er niet meer gescoord zodat men naar overtime ging. Daarin wist Slowakije het doel van de Letten met maar liefst acht schoten onder vuur te nemen maar de Letse goalie Bruno Bruveris hield zijn team op de been tot aan de shootouts. Daarin ging het tot de vijfde ronde gelijk op maar scoorden de Slowaken via Matej Kaslik en pakte zo het extra punt.

Previous Canada en USA halen uit, Finland wint na shootouts
Next USA shutout Oostenrijk, Canada en Duitsland winnen