Canada en USA halen uit, Finland wint na shootouts


WORLD JUNIORS 2022

Dag drie van het IIHF wereldkampioenschap in Edmonton leverde een spannende wedstrijd op tussen Finland en Tsjechië die gewonnen werd door de Finnen na shootouts. Canada liet weinig heel van Slowakije en USA had geen moeite met Zwitserland.

LEES OOK: Senna Peeters scoort, Canada, Zweden en Duitsland winnen

Finland – Tsjechië 4-3 OT

Een zeer gelijkopgaande wedstrijd tussen de Tsjechen en de Finnen. De Tsjechen kwamen met 2-0 voor in de eerste periode. Waarna de Finnen de wedstrijd gelijk trokken door eveneens twee keer te scoren. In de derde periode kwamen de Finnen op voorsprong via Aatu Raty. Hij werd gedraft in 2021 als nummer 52 door de New York Islanders. De 3-3 voor de Tsjechen werd in minuut 52 gescoord door de in 2020 als nummer 48 gedraft door Montreal Canadiens Jan Mysak.  In overtime hadden de Finnen het overwicht maar kwamen niet voorbij Jan Bednar. De 2020 draft nummer 48 Detroit Red Wings. Dat deden de Finnen wel met de shootouts. De game winner kwam van de stick van Kasper Simontaival. 2020 draft Los Angelas Kings nummer 66.

Slowakije – Canada 1-11

Vier goals werden er gescoord door Mason McTavish. De speler van Anaheim Ducks deed dat in een tijdsbestek van zeventien minuten. Zeven medespelers scoorden ieder een keer. De eretreffer van de Slowaken werd gescoord bij een achterstand van 6-0. Matej Kaslik was verantwoordelijk voor de eretreffer. De schotenverhouding in deze wedstrijd was 44 om 23 in het voordeel van de Canadezen.

Zwitserland – USA 1-7

Na een gelijkopgaande eerste periode waarbij niet gescoord werd maakte de Amerikanen het verschil in de tweede periode. Men wist vijf keer te scoren waarbij Carter Mazur er twee voor zijn rekening nam. De 2021 draft nummer 70 door Detroit Red Wings zorgde mede ervoor dat de Zwitserse goalie Kevin Pasche na veertig minuten werd vervangen. De eindstand werd bepaald op 1-7 doordat de USA nog twee keer wist te scoren in de derde periode.

Previous Senna Peeters scoort, Canada, Zweden en Duitsland winnen
Next Senna Peeters puntloos tegen Zweden, Slowakije verslaat Letland