Senna Peeters scoort, Canada, Zweden en Duitsland winnen

WORLD JUNIORS 2022

Dag twee van het IIHF U20 leverde een goal op van onze zuiderbuur Senna Peeters die een Oostenrijks paspoort heeft. Hij verloor met zijn team echter wel van Duitsland. Canada versloeg Letland en Zweden wist nipt Zwitserland te verslaan.

Zweden – Zwitserland 3-2

Pas laat in de tweede periode werd de eerste goal gescoord. Na 37 minuten zette Daniel Torgersson de Zweden op een 1-0 voorsprong. De in 2020 gedrafte speler als nummer veertig door Winnipeg Jets scoorde ook de 2-0 die viel na 24 seconden nadat de puck was gedropt van de laatste periode. Tien seconden later lag ook de 3-0 in het Zwitserse net. Isak Rosén gedraft als veertiende door de Buffalo Sabres scoorde de 3-0. Je zou denken het moraal was dan weg bij de Zwitsers maar niet was minder waar. Tussen minuut 48 en 49 wisten zij twee keer te scoren. Attilio Biasca en Dario Allenspach zorgde ervoor dat de laatste tien minuten nog erg spannend waren. Toen de Zweed Theodor Niederbach in 2020 gedraft als nummer 51 door de Detroit Red Wings. Een vijf minuten penalty kreeg voor boarding lukte het de Zwitsers niet om de Zweedse goalie Jesper Wallstedt gedraft door Minnesota Wild als nummer twintig, te passeren en zo een overtime af te dwingen.

Letland – Canada 2-5

Het grote talent, de zeventien jarige Connor Bedard opende de score voor de Canadezen. Toch ging men met een 1-1 de eerste rust in nadat Rainer Darzins de 1-1 maakte twee minuten voor de toeter. In de tweede periode liepen de Canadezen uit naar 1-4 doordat er drie keer gescoord werd. Waarvan twee goals op de powerplay. Beide teams wisten in de derde periode ook nog twee keer te scoren zodat de eindstand op 2-5 werd gebracht en de verliezend finalist van vorig jaar een goede start hadden in het eigen thuisland. Canada was duidelijk de bovenliggende partij met 44 om 24 schoten op doel.

Duitsland – Oostenrijk 4-2

Senna Peeters scoorde na bijna drie minuten al voor Oostenrijk. De voorsprong kon niet worden vastgehouden aangezien Josef Eham de 1-1 maakte in de eerste periode. In de tweede periode was het Alexander Blank tijd. Hij scoorde drie goals in een tijdsbestek van een dikke zeven minuten. Twee daarvan kwamen met een mannetje meer op het ijs. Echter daarvoor had Jonas Dobnig op een assist van Senna Peeters de Oostenrijkers op een voorsprong gezet. En na de eerste goal van Alexander Blank mistte Senna Peeters nog een penalty shot. De Duitsers waren duidelijk de bovenliggende partij in deze wedstrijd met een schot verhouding van 44 om zeventien.