USA, Tsjechië en Finland openen WK U20 met winst


WORLD JUNIORS 2022

In het Canadese Edmonton vind nu het WK U20 plaats met de beste tien landen van de wereld. Het stadion van de Edmonton Oilers Rogers Place is de komende twaalf dagen het domein van het IIHF. Tsjechië, USA en Finland boekten de eerste zeges.

LEES OOK: Boris Adriaenssens en Jaron Blomme, met Mechelen Golden Sharks de BeNe League in

Tsjechië – Slowakije 5-4

De burenruzie tussen het voormalige Tsjechoslowakije nu geheten Tsjechië en Slowakije werd een doelpuntrijke wedstrijd. Tsjechië waren de betere maar om te winnen moet je eerst kunnen scoren. Ondanks het overwicht van de Tsjechen ging Slowakije met een 2-0 stand de eerste rustpauze in. Mede dankzij de Slowaakse goalie Simon Latkoczy die zestien reddingen maakte in de eerste twintig minuten. In de tweede periode herstelde Tsjechië de achterstand door drie keer te scoren binnen twintig minuten. Van de 25 schoten gingen er drie binnen. In de laatste periode werd er nog vier keer gescoord mooi verdeeld over beide teams. Slowakije maakte de 4-4 in minuut 57 op de powerplay door Matej Kaslik, maar het laatste woord was voor Tsjechië die anderhalve minuut later de winnende maakte. Die game winner werd gescoord door Gabriel Szturc. De schotenverhouding in de gehele wedstrijd bedroeg 52 om 29.

Letland – Finland 1-6

De Finnen lieten weinig heel van de Letten. Na de eerste periode stond het 2-0 voor de Finnen door de eerste ronde draft pick van de Nashville Predators Joakim Kemell. Na veertig was het 4-0. Toch wisten de Letten een eretreffer te scoren. Op de powerplay was het Klavs Veinbergs die de 1-4 maakte. Hij werd gedraft als nummer 224 door Tampa Bay Lightning. In de slotminuten scoorde de Finnen nog twee keer waarna de eindstand op 6-1 werd gebracht. De schotenverhouding bedroeg 39 om twintig in het voordeel van het Finse team.

USA – Duitsland 5-1

De kampioen van 2021 had weinig moeite met de Duitsers. Luke Hughes als vierde gedraft door de New Jersey Devils opende de score in minuut veertien. Logan Cooley als derde gedraft door Arizona Coyotes zorgde met de 2-0 voor de eerste tussenstand. In de tweede periode scoorden de Amerikanen drie keer. De eretreffer voor de Duitsers werd gescoord in minuut 54 door Joshua Samanski. Dat de Amerikanen maar tot vijf treffers kwamen was te danken aan de Duitse goalie Nikita Quapp als nummer 153 gedraft door de Carolina Hurricanes. DHij wist 45 van de vijftig schoten te stoppen. De Duitsers kwamen tot elf schoten in zestig minuten.

Previous Boris Adriaenssens en Jaron Blomme, met Mechelen Golden Sharks de BeNe League in
Next Senna Peeters scoort, Canada, Zweden en Duitsland winnen