Boris Adriaenssens en Jaron Blomme, met Mechelen Golden Sharks de BeNe League in


Jaron Blomme, een vaste waarde worden op hoger niveau

LEES OOK: Wouter Peeters naar Golden Sharks Mechelen

“Op mijn zestiende mocht ik de BeNe League competitie ontdekken bij Antwerp Phantoms. Twee jaar geleden daalden de Phantoms af naar de Eerste Divisie. Dat was in het begin best leuk. Anderzijds was na een tijdje de uitdaging om beter te doen er steeds minder. Hoeft ook niet echt als je als team quasi steeds wint. En op je twintigste wil je toch nog aftasten hoe goed je kan, hoe ver je kan. In de kleedkamer en ook thuis werd dit aangekaart. De motivatie om op het hoogste niveau te spelen is groot. En het is prima combineerbaar met mijn studies. Ga straks het laatste jaar Sportmanagement in. Daarna zou ik ook graag naar een Master-diploma toewerken. Dus was ik best blij met de interesse van Mechelen.

Heb een dertigtal wedstrijden op BeNe-niveau gespeeld en het smaakt naar meer, absoluut. De overstap nu makende, samen met Boris, is best spannend. Golden Sharks Mechelen heeft ambitie. Tevens is er een mooie infrastructuur, een ambitieuze groep en een ervaren coaching staff. Heb in het verleden op de Skills Camp by Vadim al gewerkt onder Coach Danny Gyesbreghs. Die aanpak ligt mij.  Kijk ook uit om te spelen met kerels als Kim Miettinen, Ben Van den Bogaert en Arne Van Espen in het team.”

Boris Adriaenssens naar Golden Sharks is een beetje thuiskomen

“Inderdaad, als jonge knaap speelde ik destijds bij ColdPlay in Leest-Mechelen. In een wat later blijkt best talentrijke lichting met Sharks als Mick Op de Beeck en Sandro Bosmans. Ook Robin Van Calster (Kölner EC) en Senna Peeters (HC Innsbruck) speelden in dat U10 ploegje. Op mijn zestiende debuteerde Boris in het Eerste bij Antwerp Phantoms en speelde er vier seizoenen. Eerst twee jaar BeNe League en de voorbije seizoenen in de Eerste Divisie. Moet bekennen dat ik uitgekeken was op Divisie Eén. Boeien deed het niet echt meer. Dus ik kijk uit om weer op het hoogste niveau mee te spelen. Straks met een Vadim Gyesbreghs samen het ijs op. Doelstelling is om mijn ontwikkeling voort te zetten in Mechelen op BeNe-niveau. Mijn spelinzicht verder ontwikkelen en natuurlijk sterker worden. Zowel fysiek als technisch. Daarvoor lijkt me de stap naar BeNe League absoluut aangewezen. Dat in combinatie met mijn studies kinesitherapie, waar ik straks het derde jaar aanvat. Naar de ijsbaan van Mechelen is het amper twintig minuutjes rijden. Ook dat is best handig om de combinatie op beide fronten succesvol te maken.”

Geen twee zonder drie

Naast de twee spelers aanwinsten, is er nog een derde nieuw gezicht in de Mechelse rangen overgewaaid vanuit Antwerpen.
Bjorn Blomme, vader van Jaron, zal immers de functie van Equipment Manager van het Elite team van Golden Sharks Mechelen opnemen.

“Jawel, via Jaron in de sport gerold en verliefd geworden op ijshockey. Ben sowieso technisch onderlegd en had vanaf het begin interesse in het materiaal.  Dan groei je mee in dat verhaal. De voorbije jaren heb ik menig speler, menig team bijgestaan op equipment vlak. Tijdens de Mechelse transfergesprekken met de jongens kwam dit ter sprake. Een opdracht die ik met plezier aanga. De schaatsen, de sticks, het volledige equipment moet top wezen. Een vanzelfsprekendheid die wel heel wat aandacht en kunde vergt. Heb er zin in en kijk er naar uit om, samen met collega’s Bart Op de Beeck en Steven Verryt, het BeNe Team van Golden Sharks Mechelen goed bij te staan.”

Bjorn Blomme

 

Previous Wouter Peeters naar Golden Sharks Mechelen
Next USA, Tsjechië en Finland openen WK U20 met winst