Wouter Peeters naar Golden Sharks Mechelen


Als jonge tiener vanuit Turnhout via Salzburg de wereld rond!

LEES OOK: IJshockey Nederland overstag, Bene League blijft bestaan

Het ambitieuze Mechelen heeft de voorbije weken niet bij de pakken gezeten inzake spelerskern. Vers bloed was immer een noodzaak na het vertrek van onder andere Sam Blanchett, Kenneth Pittoors en Rafael Salmi. Sterkhouders Marek Ziarny en Timo Dewin beëindigden bovendien hun BeNe-carrière eind vorig seizoen. In de wandelgangen werd druk gespeculeerd over de komst van een sterke goalie voor vertrekkende Mike Jansen.

Wouter Peeters, straks vierentwintig jaar jong, tekende onlangs zijn transferkaart naar de Maneblussers. Vanuit de Turnhoutse jeugdopleiding trok Wouter op zijn vijftiende naar de Red Bull Hockey Academy. Via het Beloften team van het Finse Jokerit de US Hockey League in. Op zijn éénentwintigste hield Peeters de netten schoon bij het Engelse Elite team van Guildford Flames om vervolgens het shirt van Finse derdeklasser Haukat aan te trekken.

Wouter Peeters Guildford Flames
foto : Scott Wiggins

En nu van Leuven naar Mechelen

Jawel, ben blij dat ik komend seizoen voor Mechelen het goalie duo zal vormen met Mike Gysbrechts. Vorig seizoen was ik, mede door Covid, erg laat nog op zoek naar speeltijd. Bij Leuven Chiefs heb ik heel wat minuten BeNe League speeltijd gekregen. Dat was meer dan leuk na toch wat te rustige ijshockey maanden. Met de overstap naar Golden Sharks Mechelen kom ik terecht bij wat “oude” bekenden. Met generatiegenoten als Jakob Huyghe en Stefaan Swennen heb ik jaren geleden een prachtige toernooiweek in het Oostenrijkse Zell am See gespeeld. In Mechelen is er ambitie; dat is wel duidelijk. Een mooie infrastructuur, een bekwame staff en een stevige kern. Het Mechelse bestuur overtuigde me snel. En er wacht mij ook een mooie rol in de Sharks jeugdopleiding. Heb acht seizoenen in het buitenland gespeeld. Dan kan je heel wat opsteken als je de ogen de kost geeft. De jeugd in Mechelen heeft ook ervaren coaches ; ook van hen kan ik nog heel wat opsteken.  Jawel, het BeNe League niveau ligt wel wat lager dan pak maar de USHL. Anderzijds zie toch wel clubs die hard werken om hun team op een semi-professionele manier uit te bouwen. Van het buitenland droom ik niet. Ben sowieso een wereldburger. In de zomer woon ik in Finland, al jaren. Dit weekend stap ik in het huwelijksbootje met mijn Finse vriendin. Volgende maand trekken we dan samen naar Mechelen. Die acht jaar buitenland hebben me ook talrijke mooie ervaringen laten opdoen. Zo heb ik een seizoen in het Red Bull Salzburg Travel Team gespeeld. Jongens toch. Weken en weken rondtrekken. Canada, de Verenigde Staten, Zweden, Finland, Frankrijk, Italië, Duitsland, Slovenië, Zwitserland, overal hebben we gespeeld tegen lokale toppers!

Wouter Peeters
foto : Kurt Tops

Op je achttiende gedraft worden door Chicago Blackhawks

Ook dat was één van de talrijke mooie ervaringen. Nooit gedacht zo vroeg gedraft te worden. Plots wordt je gecontacteerd als achttienjarige Belg. Voor je het weet doe je een dozijn Draft interviews. Vervolgens uitgenodigd om deel te nemen aan een Pre Draft Combine in Chicago. Werkelijk één grote vijfdaagse droombelevenis! En dan in de derde ronde als #83 overall gedraft door Chicago Blackhawks. Onvergetelijk! Van het buitenland droom ik niet meer. De plaatsen voor spelers van ons niveau zijn erg duur geworden. Er zijn zoveel goede spelers in Europa en met de situatie in en rond Rusland worden de plaatsen nog duurder. Dus nu focus op Golden Sharks Mechelen, op mijn opleiding en natuurlijk op mijn aanstaande bruid! Dat zijn ook drie mooie uitdagingen, toch?

 

Previous IJshockey Nederland overstag, Bene League blijft bestaan
Next Boris Adriaenssens en Jaron Blomme, met Mechelen Golden Sharks de BeNe League in