IJshockey Nederland overstag, Bene League blijft bestaan


IJshockey Nederland die een aantal weken geleden de Bene League eigenhandig de nek om draaide is toch overstag gegaan. De bedoeling is om beide besturen een mandaat te geven. Om besluiten en stappen te nemen in voortzetting van de Bene League. 

LEES OOK: Toch geen regionalliga voor Belgische en Nederlandse clubs, dan toch weer hoop voor Beneleague?

Daarnaast is het doel om op een zo kort mogelijke termijn met plannen te komen voor de start van de Bene League. Aanpassing van het reglement. Een waterdicht reglement ondertekend door beide besturen en alle voorzitters van de deelnemende clubs zodat bij twijfelachtige regels geen rechter meer nodig zal zijn om het pleit te beslechten. En een eventuele opzet van de Bene League competitie. Tevens opzet voor landelijke bekercompetities en finales voor de landelijke kampioenschappen. Op de lange termijn is het doel uitbreiding van de Bene League. Het sterker vermarkten van de Bene League en verdere vergaande samenwerking tussen de beide landen. Vooral samenwerking op het gebied van opleidingen en samenwerking op jeugdniveau.

Voorlopig zijn de acht teams van vorig seizoen aan boord. De Belgische clubs: Mechelen Golden Sharks, Chiefs Leuven, Liège Bulldogs Ice Hockey Club en Heylen Vastgoed HYC. Voor Nederland Unis Flyers Heerenveen, UltimAir Hijs Hokij Den Haag, Zoetermeer Panters en Snackpoint Eaters Limburg. Hopelijk komt het toekomstteam van Tilburg Trappers er ook nog bij. Dat was de hoop van technisch manager Rene de Hondt zodat de jongens op een hoger niveau konden worden klaargestoomd voor het Oberliga team.

De kampioen van de Bene League seizoen 2021-2022 Unis Flyers Heerenveen

Foto: Cor Machielsen

 

 

Previous Nederland met lege handen naar huis na verlies tegen Australië
Next Wouter Peeters naar Golden Sharks Mechelen