NHL Draft Watch: volgende Tkachuk klaar om door te breken


In NHL Draft Watch wordt tweewekelijks gekeken naar de verrichtingen van prospects die in aanmerking voor de aankomende NHL Draft. Welke clubs mogen volgend jaar als eerste kiezen en wie zijn de meest interessante spelers om in de gaten te houden? Vandaag een kijkje naar Brady Tkachuk, een talentvolle vleugelspeler uit de Verenigde Staten.

BRADY TKACHUK

Brady Tkachuk is geboren op 16 september 1999 in St. Louis. Brady is de derde Tkachuk die in de NHL zal gaan spelen, want zijn vader Keith en zijn broer Matthew gingen hem voor. Van 1992 tot en met 2010 speelde zijn vader voor Winnipeg Jets, Phoenix Coyotes, St. Louis Blues en voor Atlanta Thrashers.

In 2016 werd Matthew Tkachuk in de eerste ronde (zesde overall) van de Draft gekozen door Calgary Flames, waar hij op dit moment al van grote waarde is. Voor de draft van 2018 is de verwachting dat Brady Tkachuk ook al heel vroeg in de eerste ronde gekozen gaat worden.

Brady Tkachuk is een vleugelspeler die op de linkerkant het beste op zijn plek is.
Maar ook als center doet Tkachuk het prima wanneer hij daar moet spelen.

BOSTON UNIVERSITY

Tkachuk speelt sinds dit seizoen voor Boston University Terriers, dat uitkomt in de NCAA, het hoogste juniorenniveau in de Verenigde Staten.
Vooralsnog gaat hem dat bijzonder goed af, en is hij vooral de man van de assists.
In de negentien wedstrijden die hij tot nu toe heeft gespeeld, wist hij viermaal het net te vinden.

Zoals gezegd is hij de man van de assists en staat de teller tot nu toe op tien.

SCOUTRAPPORT

Brady Tkachuk is een “two-way” vleugelsspeler, die het fysieke absoluut niet schuwt.
Dat fysieke mixt hij met een geweldige “vision”, wat betekend dat hij vooraf situaties kan voorspellen. Hij kijkt verder dan wat er zich op dat moment afspeelt. Het inschatten van de mogelijke situaties zorgt ervoor dat hij tijd heeft om zich hierop in te spelen. Dat is voor de verdediging van de tegenpartij een groot probleem, aangezien ze dan vaak een stap te laat zijn. Tkachuk heeft een geweldige behendigheid en zijn stickhandling is van grote klasse! Doordat zijn stickhandling zo goed is, creëert hij enorm veel scoringsmogelijkheden voor zijn teamgenoten. Scoren doet hij zelf ook makkelijk in de kleine ruimte, omdat hij zoveel controle over de puck heeft.

Door zijn grote uithoudingsvermogen, blijft Brady voortdurend op z’n tegenstander door jagen.
De combinatie van het jagen en het gebruik van zijn grote voorkomen zorgt ervoor dat hij alle checks afmaakt.Je zult hem nooit “half” het duel in zien gaan (iets wat hij overduidelijk van vader Keith heeft)! Door zijn tweeledige spel, staat Brady ook verdedigend zijn mannetje. Hij wordt dan ook veelvuldig op de penaltykill gebruikt vanwege zijn kracht en defensieve instelling wanneer zijn team de puck niet heeft. En met dat grote lichaam is hij geschikt voor het blokken van schoten, aangezien hij niet bang is voor de puck. Brady Tkachuk is de ideale penalty-killer voor een coach!

WK ONDER-20

Traditioneel wordt ieder jaar de wereldbeker voor spelers onder de twintig jaar gehouden. Bij dit toernooi spelen de grootste talenten van dat moment voor de wereldtitel. Dit evenement is voor de scouts van alle teams ‘het’ moment om de spelers die aan het einde van het seizoen in de draft zitten goed onder de loep te nemen. Eén van de spelers die vanaf Tweede Kerstdag zijn land gaat vertegenwoordigen is Brady Tkachuk voor Team USA. Vooral de teams onder in de ranglijst van de NHL zullen met extra aandacht naar Tkachuk zijn prestaties kijken. Deze teams mogen natuurlijk ook eerder kiezen dan de teams die voor de play-offs strijden. Je zult Brady Tkachuk veel minuten zien maken voor de Amerikanen en reken op veel assists van zijn stick.

 

 

 

Previous Trappers ontvangt Piranhas, Teddy Bear Toss in Geleen
Next Trappers slaat Piranhas aan de haak