Edmonton wint game 6 van Florida, op naar the final game 7


Foto: X Edmonton Oilers

Nadat Florida Panthers een 3-0 voorsprong pakten in de NHL Stanley Cup Finale  leek het een kwestie van tijd dat ze de Cup zouden pakken. Maar inmiddels wonnen de Edmonton Oilers drie wedstrijden op een rij en zal de strijd om de Stanley Cup beslist gaan worden in game zeven op maandag 24 juni.

LEES OOK: Back from the dead, Edmonton wint game vijf en is terug in de race

Edmonton Oilers – Florida Panthers 5-1 (stand in de series 3-3)

De eerste periode domineerde de Oilers volledig met een schoten verhouding 11-om-2. En een 1-0 voorsprong door een goal van Warren Foegele. Een turnover in de neutrale zone leverde een uitbraak op. Waarna Leon Draisaitl een pass kon geven op Foegele die de puck in de korte hoek kon plaatsen. Tijdens de tweede periode werd er binnen een minuut twee keer gescoord.

De 2-0 voor Edmonton en de 2-1 voor Florida. Tijdens een duel aan de boarding in het verdedigingsvak van de Oilers ging Florida wisselen. Maar het duel werd verloren zodat Mattias Ekholm de puck naar Mattias Janmark kon spelen die vogelvrij was bij de blauwe lijn. Janmark wist de inkomende Adam Henrique te vinden en die plaatste de puck in de verre hoek binnenkant paal. Tien seconden na de 2-0 viel de 2-1 door Panthers aanvoerder Aleksander Barkov maar die werd afgekeurd voor off-side.

Nadat de rook was opgetrokken na de eerste minuut was het duidelijk dat de Panthers in de tweede periode de bovenliggende partij waren. Schoten verhouding in de tweede periode 4-om-10 in het voordeel van Florida. Maar het vierde schot van de Oilers viel wel binnen. In minuut 38 blokte Ryan Nugent-Hopkins een schot van Gustav Forsling waarna Zach Hyman op de breakaway kon. Hij ging langs de blocker side bij Sergei Bobrovsky (.842 save percentage) en scoorde met een lage backhander. 3-0 na veertig minuten.

Game seven incoming

Al maakte Aleksander Barkov het weer spannend in minuut 42. Hij ging met een deke langs Warren Foegele en ging Edmonton goalie Stuart Skinner (.952 save percentage) voorbij en kon de puck in de lege hoek schuiven. Toch lukte het de Panthers niet om de aansluitingstreffer te maken. En op het moment dat Florida vier minuten voor tijd de goalie van het ijs haalde scoorde Edmonton twee empty netters. Ryan McLeod en Darnell Nurse, die scoorde vanaf diep in de eigen zone, op assist van goalie Stuart Skinner die zittend op de knieën een 360 graden draai moest maken om de puck te stoppen.

Opmerkelijk vijf Oilers goals en geen punt voor Connor McDavid. Maandag op dinsdagnacht game zeven in Sunrise Florida 02:00 uur Nederlandse tijd. Don’t miss it.

Previous Back from the dead, Edmonton wint game vijf en is terug in de race
Next Florida wint Stanley Cup door Edmonton te verslaan in game zeven