Back from the dead, Edmonton wint game vijf en is terug in de race


FOTO: JIM RASSOL-USA TODAY SPORTS

Game five van de NHL Stanley Cup Final draaide uit op de totale wederopstanding van de Edmonton Oilers. In een bloedstollende wedstrijd wisten de Oilers uit de klauwen van de Panthers te blijven. Ondanks een belegering in periode drie hield de geoliede machine van coach Kris Knoblauch stand. En krijgt de Stanley Cup Finale vrijdagnacht een vervolg in Canada met game zes.

LEES OOK: Effectief Edmonton overklast Florida in game vier

Florida Panthers – Edmonton Oilers 3-5 (stand in de series 3-2 FLA)

De Koning kwam, De Keizer zag en De Admiraal overwon! Aan de hand van uitblinker Connor McDavid (twee goals en twee assists) grepen de Oilers hun laatste strohalm met beide handen aan. In periode één scoorde winger Connor (what ’s in the name?) Brown (goal) voor de tweede maal in de serie een shorthanded goal: 0-1 voor de Oilers. In periode twee gleden de oliemannetjes uit Edmonton als een mes door de warme boter die voor de verdediging van Florida door moest gaan; na 12 minuten was het 4-1 voor de Canadezen.

Evan Bouchard, die 26 assists heeft tijdens deze playoffs, vestigde een NHL-record voor de meeste assists in het naseizoen door een verdediger, waarmee hij het record van Paul Coffey (eveneens een Oiler) van 25 overtrof. De 3-0 van McDavid was van een ongekende schoonheid en zijn assist op veteraan Corey Perry voor de 4-1… pure magic. Gaat dat zien!

McDavid heeft nu 42 punten (acht goals, 34 assists) in de Stanley Cup Playoffs. Hij is de derde speler in de NHL-geschiedenis die minstens veertig punten heeft in een playoffs serie, samen met Wayne Gretzky (drie keer) en Mario Lemieux (één keer). McDavid is de eerste speler in de NHL-geschiedenis die back-to-back vier-punten wedstrijden heeft in de Stanley Cup Finale, en Edmonton werd het eerste team dat een game vijf  won na een 3-0 achterstand in de series.

Panthers comeback op tijd gestopt

In Canada gingen de Oilers fans er even goed voor zitten, ondanks dat de wedstrijd in Florida was zat Rogers Place vol en was ook het Ice-District wederom vol met uitzinnige fans. Werd dit wederom een vernedering voor Florida? No way. De katers zetten zich schrap en vochten voor wat ze waard waren. Via Evan Rodrigues (goal en assist) en defenseman en powerhouse Oliver Ekman-Larsson krabden de katers zich terug in de wedstrijd: 3-4.

Alles lag weer open met nog ruim vijftien minuten op de klok in periode drie. Pas twintig seconden voor tijd viel de beslissing. Na een zenuwslopend slot van de derde periode stelde niemand anders dan de baas der bazen de zege voor Edmonton veilig. Connor McDavid schoof zijn tweede treffer van de avond in het lege Florida doel: 3-5. Op naar Canada voor game six!

 

 

 

 

 

 

Previous Effectief Edmonton overklast Florida in game vier
Next Edmonton wint game 6 van Florida, op naar the final game 7