Effectief Edmonton overklast Florida in game vier


Foto: X Edmonton Oilers

Amerika had hun ‘Miracle on Ice’ en Canada zal die ook nodig hebben willen ze weer eens de Stanley Cup kunnen winnen. Inmiddels staan de Edmonton Oilers 3-0 achter tegen de Florida Panthers en game vier moet gewonnen worden. En hoe deden de Oilers dat? Ze lieten geen spaan heel van Florida.

LEES OOK: Fouten kosten Edmonton game drie tegen Florida

Edmonton Oilers – Florida Panthers 8-1 (stand in de finale 3-1 FLA)

De Oilers kwamen fanatiek uit de kleedkamer om in ieder geval in game vier flink tegenstand te bieden aan de Panthers. Men kon meteen op de penalty kill nadat Darnell Nurse de ‘Sin Bin’ in mocht voor tripping. Op de penalty kill scoorde Edmonton shorthanded via Mattias Janmark op een pass van Connor Brown. Meteen daarna kregen de Oilers een powerplay maar in de finale staan ze nog steeds op nul qua powerplays. Maar na de powerplay wist men toch te scoren. Adam Henrique was op de juiste plek na een pass van Mattias Janmark. Vladimir Tarasenko scoorde de aansluitingstreffer met een redirect op een pass van Gustav Forsling na een foute pass van Leon Draisaitl. Maar de Oilers gingen uiteindelijk toch met twee goals verschil de eerste pauze in. Dylan Holloway scoorde de 3-1 met de backhand.

In de tweede periode denderde de Oilers trein pas echt door met shots on goal 17-om-4 voor de Oilers. Binnen vijf minuten was het 5-1. Connor McDavid scoorde short side en Darnell Nurse met een schot van tussen de face-off cirkels. Het was het einde van Panthers goalie Sergei Bobrovsky die vijf goals incasseerde op zestien schoten .688 save percentage. Het betekende de eerste finalewedstrijd voor Panthers tweede goalie Anthony Stolarz. Er was een Oilers supporter die VooDoo had toegepast op de pop van Bobrovsky.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Facebook

Het werd nog 6-1 met een 5-op-3 powerplay door Ryan Nugent-Hopkins nadat Sam Bennett en Matthew Tkachuk zich weer niet konden beheersen en allebei mochten gaan zitten voor roughing.

Een sweep voorkomen

In de derde periode waren de Panthers sterker dan in de tweede periode met 8-om-14 schoten. Mede dankzij drie powerplays. Maar ze wisten niet te scoren want Stuart Skinner speelde een uitstekende wedstrijd met een save percentage van .970 32 van de 33 schoten gestopt. De Oilers scoorde nog twee keer via Dylan Holloway en Ryan McLeod. Waarbij Connor McDavid een record van Wayne Gretzky wist te verbreken.

In ieder geval werd een sweep voorkomen. Op naar Sunrise in Florida voor game vijf.

 

Previous Fouten kosten Edmonton game drie tegen Florida
Next Back from the dead, Edmonton wint game vijf en is terug in de race