Avtomobilist pakt koppositie Eastern Conference; Avangard Omsk ontslaat coach


Face-Off KHL Update

Op de valreep nog een update KHL in het jaar 2017. Op naar een spectaculair en sportief 2018. Avtomobilist Yekaterinburg pakt de koppositie Eastern Conference en Avangard Omsk ontslaat coach. Patrick van Rijswijk blikt voor je terug.

Sibir Novosibirsk – Ak Bars Kazan 4-1 (2-0, 0-1, 2-0)

Begin december werd Yurzinov aangesteld als coach van Sibir. Sindsdien draait de ploeg als een tierelier. Ook tegen het hooggeplaatste Ska Bars werd de volle buit binnengehaald. Het was de vierde overwinning in de laatste vijf wedstrijden. Grote man aan de kant van Sibir is Bergstrom. Hij heeft negen goals en 4 assist in de laatste negen wedstrijden. De basis voor de overwinning lag in de laatste minuten van de eerste periode. Osnovin en Demidov zorgden voor de 2-0 voorsprong. Zaripov deed vervolgens in de middelste periode iets terug voor Ak Bars. In de derde periode zorgden Bergstrom en Enlund voor de derde en vierde treffer voor Sibir. De ploeg uit Novosibirsk heeft op dit moment de play-offs in zicht. Het verschil met de nummer acht in de Eastern Conference is nog maar twee punten.

Avangard Omsk – Neftekhimik Nizhnekamsk 2-3 OT (0-2, 2-0, 0-0, 0-1)

Deze nederlaag was de druppel voor de hoge mannen van Avangard Omsk. De “slechte” resultaten werden coach Skabelka noodlottig. De ploeg voert nog wel de Chernyshev Divisie aan, maar het aantal punten is niet om naar huis te schrijven. Tegen het sterkte Neftekhimik vocht de ploeg zich aanvankelijk nog wel terug in de wedstrijd. Uiteindelijk waren het toch de gasten die er met het extra punt vandoor gingen. Nestrasil besliste de wedstrijd in overtime. De andere goals van Neftekhimik kwamen op naam van Sharipzyanov en Kulikov. Voor Omsk waren Galimov en Kugryshev trefzeker.

Barys Astana – HC Sochi 2-3 (0-0, 1-1, 1-2)

De vormcrisis van Barys Astana neemt serieuze vormen aan. De play-offs raken meer en meer uit het zicht. Wellman scoorde 36 seconden voor het einde van de reguliere speeltijd de winnende voor de bezoekers uit Sochi. De Zwarte Zee ploeg doet het prima met een zesde plek in de sterke Western Conference. De overige goals van HC Sochi kwamen op naam van O’Dell en Padakin. Orekhov en Vey waren de makers voor de geplaagde ploeg uit Astana.

Avtomobilist Yekaterinburg – HC Dynamo Moscow 4-3 (3-1, 1-0, 0-2)

Op de een na laatste speeldag van 2017 pakte Avtomobilist de koppositie in de Eastern Conference. Een verdiende plek voor een prima ploeg. Het verschil werd gemaakt in de eerste periode en tweede periode. De thuisploeg liep toen uit naar een 4-1 voorsprong. Uiteindelijk werd het in de derde periode nog onnodig spannend. Goalie Kovar weerhield Dynamo in de laatste minuten van de gelijkmaker. De treffers voor de ploeg uit Yekaterinburg kwamen van de sticks van Obidin, Golyshev, Torchenyuk en Timashov. Voor de Moskovieten scoorden Petunin, Ignatushkin en Komarov.

Ugra Khanty-Mansiysk – Salavat Yulaev Ufa 3-4 OT (1-1, 1-1, 1-1, 0-1)

Ugra is de laatste weken niet meer het lelijke eendje van de KHL. In de reguliere speeltijd was het Salavat dat tot driemaal toe een voorsprong pakte. Even zo veel keer maakte Ugra gelijk en was het uiteindelijk Omark die in overtime de beslissende treffer maakte. Salavat nadert nu Avangard tot op 2 punten in de Chernyshev Divisie. Ugra gaf door het behaalde punt de rode lantaarn in de KHL over aan Dinamo Riga. De overige treffers van Salavat kwamen van Burdasov, Zubov en Lisin. Ugra scoorde via Mayorov, Korolev en Viklund.

Lada Togliatti – CSKA Moscow 1-2 (1-0, 0-2, 0-0)

Soms zijn wedstrijden op papier eenvoudig en in de praktijk o zo lastig. Daar kan CSKA over meepraten tegen het “nietige” Lada. Er moest zelfs worden teruggekomen van een achterstand. Belousev had Lada in de eerste periode op voorsprong gezet. Svetlakov en Kaprizov zorgden in de tweede periode voor de moeizame overwinning. CSKA sluit het jaar af als tweede in de Western Conference.

Severstal Cherepovets – Torpedo Nizhny Novgorod 3-2 (1-0, 2-2, 0-0)

Door deze overwinning nadert Severstal de achtste plek in de Western Conference. Het verschil met Spartak Moscow is nog maar een punt. The Steelman leken op weg naar een eenvoudige overwinning door treffers van Vasilyev en Mons. Torpedo dacht daar anders over en vocht zich terug in de wedstrijd. Via Chernov voor Severstal en Dugin en Mozer voor Torpedo stond er na de 2e periode een 3-2 stand op het scorebord. De derde periode leverde geen treffers meer op.

Dinamo Minsk – SKA St. Petersburg 6-3 (0-1, 4-1, 2-1)

SKA vond zijn Waterloo in Belarus. Het was de tweede overwinning van Minsk op de grootmacht in tien dagen. Deze nederlaag kwam vooral tot stand in de tweede periode. Minsk sprong van 0-1 naar 3-1 in welgeteld 58 seconden. SKA stond erbij en keek ernaar. Aan het einde van de tweede periode stond het 4-2 voor de Wit-Russen. De vrees voor een comeback van SKA bleek in de derde periode ongegrond. Door twee empty-net goals van Minsk en een late treffer van SKA werd het uiteindelijk 6-3 voor de thuisploeg. Er vertonen zich de laatste periode wat scheurtjes in het fundament van SKA. De helden voor Minsk waren Gragnani, Skille, Kovyrshin, Fontaine, Pavlovich en Howden. Yakovlev, Shirokov en Plotnikov waren trefzeker voor SKA.

Slovan Bratislava – Jokerit Helsinki 3-2 (1-1, 0-0, 2-1)

De laatste wedstrijd van 2017 had ook iets speciaals. Ook Slovan kon dat beetje extra tegen de topploeg uit Finland. In een uitverkochte Ondrej Nepela Arena werd het 3-2 voor de Slowaken. De winnende treffer kwam zes minuten voor tijd van de stick van Lamper. De andere treffers kwamen van Mikus en Ebert voor Bratislava en Jensen en Moses voor Jokerit.

Previous NHL Draft Watch: Dahlin en Tkachuk stralen op World Juniors
Next Daniel Sprong verliest met Pittsburgh, dikke zeges voor Tampa Bay en Winnipeg