Daniel Sprong verliest met Pittsburgh, dikke zeges voor Tampa Bay en Winnipeg

Face-Off NHL Recaps

Tijdens de nieuwjaarsnacht hier in Nederland wordt er gewoon in de NHL hockey gespeeld. Marko Bok, Rik Bruijnius en Cor Machielsen zagen Daniel Sprong geen potten breken tegen Detroit en vatten de overige duels voor je samen.

Vegas Golden Knights – Toronto Maple Leafs 6-3

William Karlsson scoorde een hattrick voor de Knights, die na twintig minuten al met 3-0 voor stonden. Eén was er van Karlsson en de andere werden gemaakt door Pierre-Edouard Bellemare en Erik Haula. Daarna werd het wat spannender want door twee goals van Auston Matthews en één van Patrick Marleau en de tweede van William Karlsson stond het 4-3. Echter was dat van korte duur want Jonathan Marchessault en wederom William Karlsson zetten de eindstand van 6-3 op het bord. (cm)

Anaheim Ducks – Arizona Coyotes 5-2

In het Honda Center in Anaheim had Antoine Vermette een goal en twee assists. Echter werd het verschil pas gemaakt in de laatste tien minuten van de derde periode. Tot dan was de stand 2-2 door twee goals voor de Ducks van Rickard Rackell en voor de Coyotes door goals van Brandon Perlini en Clayton Keller. Daarna drukten de Ducks door met goals van Cam Fowler, Jakob Silfverberg en Antoine Vermette. (cm)

Columbus Blue Jackets – Tampa Bay Lightning 0-5

Het was vooraf een wedstrijd om naar uit te kijken, Tampa Bay op bezoek bij het sterke Columbus. Maar het werd vooral een vertoon van macht van de Lightning en de Blue Jackets stonden erbij en keken er naar. De eerste periode kon Columbus nog mee en kregen ze ook wat kansen. Andrei Vasilevskiy was echter niet te passeren en in de tweede periode was het snel gedaan met het verzet van de thuisclub. Tyler Johnson (2x), Nikita Kucherov en Cory Conacher maakten er in negen minuten 4-0 van. Steven Stamkos maakte de vijfde en zo sloot Tampa Bay het jaar in stijl af (mb)

Edmonton Oilers – Winnipeg Jets 0-5

Een grote blamage in Rogers Place voor de Oilers. Het eerste SOG van de Jets lag er meteen weer in. Reeds voor de zesde maal dit seizoen dat het eerste schot tegen de Oilers een goal oplevert. Deze goal was van Marko Dano. De tweede werd gemaakt door Blake Wheeler na een blunder van Matt Benning, zijn derde wedstrijd op rij dat hij blundert. Nummer drie kwam op naam van Kyle Connor uit een PPG. Nummer vier viel twee seconden voor het einde van de tweede periode, wederom was Matt Benning de schuldige aan de goal, van Bryan Little. En nummer vijf was wederom een PPG, dit keer van Mathieu Perrault. Connor Hellebuyck scoorde een shutout door alle 35 schoten te stoppen. (cm)

Detroit Red Wings – Pittsburgh Penguins 4-1

Daniel Sprong maakte zijn rentree bij de Penguins, maar kon geen potten breken. Detroit werd de eerste tien minuten zoek gespeeld, maar de goal viel maar niet, typerend voor het seizoen tot nu toe. Detroit scoorde wel en het kaartenhuis uit Pittsburgh viel in elkaar. De Red Wings waren zeer zorgvuldig met hun kansen, scoorden vier goals uit 23 schoten, terwijl de Penguins de rust misten om echte kansen uit te spelen. 38 schoten is allemaal leuk en aardig, maar soms is een pass beter. Daniel Sprong werkte hard, speelde achttien minuten mee, enkwam tot zes schoten op doel. Jimmy Howard werd verkozen tot man of the match, Gustav Nyquist scoorde er twee voor de Red Wings (mb)

Colorado Avalanche – New York Islanders 6-1

Colorado had al een voorsprong van drie goals, op het moment dat aanvoerder Gabriel Landeskog twee maal op de powerplay scoorde en het verschil op vijf bracht. De Islanders scoorden nog eenmaal maar toen was er al meer dan de helft van de derde periode verstreken. Kort daarna bracht Colorado het verschil weer op vijf goals (rb)

Dallas Stars – San Jose Sharks 6-0

Twee goals scoren per periode en je tegenstander niets gunnen. Dat deed Dallas vandaag. San Jose deed haar best maar kon ondanks de 26 schoten op doel geen potten breken. Naast goalie Ben Bishop was Tyler Pitlick de gevierde man met twee goals (rb)

Calgary Flames – Chicago Blackhawks 4-3 OT

Calgary en Chicago maakten er een prachtige pot van, die beide teams in ieder geval één punt opleverde. De Flames namen met onder andere twee powerplay goals een 3-0 voorsprong, waarna de Blackhawks binnen een minuut de score op 2-3 zetten. Brandon Saad had een gelukje met zijn empty net gelijkmaker, via twee schaatsen vloog de puck achter Mike Smith. In overtime was het echter Calgary dat scoorde, Mark Giordano scoorde de winnende (mb)

Previous Avtomobilist pakt koppositie Eastern Conference; Avangard Omsk ontslaat coach