Verdienstelijke rentree Daniel Sprong ondanks nederlaag


Uiteraard keken wij bij Face-Off uit naar de rentree van Daniel Sprong tegen Detroit Red Wings vannacht. De Penguins gingen met 4-1 onderuit in Little Caesers Arena, maar Sprong zelf leverde een stabiele wedstrijd af.

DERDE LIJN

De Nederlander kwam in de derde lijn in actie met Riley Sheahan, die voor het eerst zijn oude ploeg Detroit tegenkwam, en Conor Sheary.

Daniel Sprong NHL Face-Off

Ook op de power play units was er een plek voor onze landgenoot ingeruimd; in de tweede unit mocht hij de tijdens een man meer situatie zijn aanvallende power tonen. In de openingsperiode was Sprong wat ‘voorzichtig’ met het schieten op doel; de Nederlander ging liever voor de pass dan voor het schot. Toch speelde hij zeer verdienstelijk, en was niet bang om de puck op te eisen.

ALLROUND GAME

Sprong was in alle zones te vinden, schaatste defensief goed mee bij gevaarlijke aanvallen van de Red Wings en was rap weer in de aanvallende zone bij de omschakeling. Halverwege de tweede periode was de aanvaller dichtbij een treffer met een re-direct, maar zijn poging werd puik gepareerd door Detroit goalie Jimmy Howard. Die laatste had sowieso een ijzersterk optreden, iets dat Penguins goalie Matt Murray niet kon zeggen.

STATISTIEKEN

Sprong pakte ook prima ijstijd mee; waar hij in zijn eerste seizoen amper boven de acht minuten per wedstrijd kwam, zat hij gisteren op ruim achttien minuten speeltijd. En dat is nagenoeg net zoveel als grote mannen als Sidney Crosby, Evgeni Malkin en Phil Kessel. Een teken dat hij het vertrouwen krijgt van coach Mike Sullivan.

De Nederlander had zes schoten op het vijandelijke doel, en had een score van nul op de plus minus. De tegentreffers van Pittsburgh kwamen allemaal op het conto van de eerste en tweede lijn van de Penguins.

VERDIENSTELIJK

Een verdienstelijk debuut van Sprong die op dit moment in een ploeg terecht komt die heel stroef draait. Pittsburgh verloor drie van de laatste vier duels, en in de laatste negen duels wist de ploeg slechts vier keer twee treffers of meer te maken. In dat licht is de komst van Sprong een verademing; onze landgenoot wordt geroemd om zijn aanvallende kwaliteiten, zijn sterke en snelle schotvermogen en creativiteit.

Op het moment dat Sprong zijn draai meer en meer weet te vinden, en de gehele ploeg beter gaat draaien, komt het allemaal prima voor elkaar voor onze landgenoot. De eerste hernieuwde kennismaking met de NHL was in ieder geval een optreden waar hij op verder kan borduren.

Pittsburgh komt dinsdag op woensdagnacht opnieuw in actie; dan staat de onvervalste Rivalry kraker tegen Philadelphia op het programma

Previous Daniel Sprong verliest met Pittsburgh, dikke zeges voor Tampa Bay en Winnipeg
Next Verenigde Staten wint kraker, speelt kwartfinale tegen Rusland