NHL Draft Watch: Filip Zadina op stoom in Halifax


DraftWatch Face-Off

In NHL Draft Watch wordt wekelijks gekeken naar de verrichtingen van prospects die in aanmerking voor de aankomende NHL Draft. Welke clubs mogen volgend jaar als eerste kiezen en wie zijn de meest interessante spelers om in de gaten te houden? Vandaag kijken we naar een tegenvaller voor één van de topfavorieten voor de eerste keuze in de NHL Draft 2018.

Filip Zadina van Halifax Mooseheads, die uitkomen in de QMJHL, is een Tsjechische speler die op de linkerkant van de aanval speelt. Zadina is een zeer getalenteerde vleugelspeler die een geweldige puckbeheersing heeft. Hij moet het niet direct van z’n snelheid hebben, maar hij is vooral heel erg wendbaar en moeilijk van de puck te krijgen. Dit komt met name door zijn lichtvoetigheid. Ook in de kleine ruimtes is Zadina een meester. Ondanks dit alles heeft bij toch ook de rust voor het creëren van kansen wanneer hij in de buurt van de goal komt.

Zijn schot is van grote klasse. Defensief staat Zadina ook z’n mannetje en hij wordt dan ook veel gebruikt tijdens de penaltykill.

De scouts volgen hem al een aantal jaar, ondanks zijn jonge leeftijd. In de Tsjechische onder-16 en onder-18 competitie scoorde hij al aan de lopende band. In z’n eerste seizoen scoorde hij al 24 maal en was hij goed voor dertien assists. Tijdens het seizoen 2014-2015 speelde de aanvaller in de onder-18 als 14-jarige al in 27 wedstrijden! Hierin was hij goed voor negen goals en tien assists. Sinds deze zomer speelt Zadina bij de Halifax Mooseheads. In 19 competitie wedstrijden heeft de Tsjech al zestien maal het net gevonden. Daarnaast heeft hij al dertien assists op z’n naam staan. Met 29 punten staat Zadina 2e in het algemeen klassement (een punt minder dan Drake Batherson van de Cape Breton Screaming Eagles).

Filip is de zoon van oud-prof Marek Zadina.

Previous SIEG NUMMER ZWÖLF! Tilburg Trappers verslaat Crocodiles in overtime
Next Eindhoven halve finalist beker, Geleen hakt Panters in de pan