Senna Peeters Moosheads ‘Rookie of the Year’


Senna Peeters (Foto: Amanda Wicks)

Op 12 maart jl. meldde de Canadian Hockey League en de regionale liga’s WHL, OHL en QMJHL dat het seizoen tijdelijk werd onderbroken omwille van het Coronavirus COVID-19. Ondertussen is wereldwijd de toestand zo geëvolueerd dat de CHL ook beslist heeft alle resterende wedstrijden te annuleren. Als gevolg werden tevens de play-offs geannuleerd alsook de 2020 Memorial Cup die zou plaatsvinden in Kelowna, BC van 22 tot 31 mei. Dit betekent ook het einde van het seizoen voor Senna Peeters.

Senna Peeters (Foto: Amanda Wicks)
Voor Antwerpenaar Senna Peeters betekende dit dan ook een abrupt einde van een toch wel indrukwekkend seizoen. Bij de Halifax Mooseheads in de QMJHL. Een sterk ‘Rookie’-seizoen voor de oud-jeugdspeler van Antwerp Phantoms. Met 57 gespeelde wedstrijden staat hij op de 50ste plaats in de spelers rangschikking. Van de liga met 33 punten (23 goals en 10 assists), wat hem tevens de derde beste rookie van de liga maakt.

Senna Peeters

Voor zijn club ongetwijfeld de reden om hem uit te roepen tot ‘Rookie of the Year’

Voor Senna, die door het abrupte einde van het seizoen door de pandemie sinds twee weken terug in Antwerpen is, alvast een mooie troost.

“Jammer genoeg leverden we als team niet de prestatie waarop we hadden gehoopt door de vele ups and down met de trades. Niettegenstaande ben ikzelf heel tevreden en blij met mijn constante prestatie dit afgelopen seizoen. Deze trofee van ‘Rookie of the Year’ is de laatste jaren gewonnen door toppers. Zoals Nico Hischier, Nathan Mckinnon, Nicolai Ehlers en Jakub Voracek. Bijgevolg is het een hele eer voor mij om mijn naam daar nu ook tussen te zien staan. Up to the next season!”, aldus een tevreden Senna Peeters.

 

Previous Brett Magnus ook volgend seizoen bij CAIROX HIJS Hokij
Next Antwerp Phantoms doet stapje terug naar Divisie 1