Tilburg Trappers haalt een musketier binnen met D’Artagnan Joly


Foto: Quebec Remparts Official

Een nieuwe aanwinst voor Tilburg Trappers is binnen gehengeld. Een van de vier musketiers namelijk D’Artagnan Joly treed toe tot het gilde van de Trappers. Hij komt over van de Black Dragons Erfurt.

LEES OOK: Carolina naar Conference Final, Dallas op matchpoint

D’Artagnan Joly naar Tilburg Trappers

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Sascha Fromm / FUNKE Foto Services

De 24-jarige right winger stond al drie jaar op de korrel bij technisch manager René de Hondt. Elf jaar later staat er weer een Joly op het ijs van Stappegoor. Al kon René pas toeslaan bij de derde keer. Maar ja zoals het spreekwoord zegt. ‘Driemaal is scheepsrecht.’ Na Raphael komt nu zijn tien jaar jonge broer naar Tilburg. Een prima voordeel is het Nederlands paspoort wat D’Artagnan heeft. Dus als geboren Canadees in Québec neemt hij geen import plek in beslag. Net zoals goalie Cedric Andree die ook een Nederlands paspoort heeft naast het Canadese.

Pas in december speelde hij zijn eerste officiële wedstrijd omdat hij zijn voet brak in een oefenwedstrijd tegen Hannover Indians. In 25 wedstrijden kwam hij tot 33 punten met zeventien goals en zestien assists. Hij werd zelfs door de Calgary Flames gedraft in 2017 als nummer 171. Ook heeft D’Artagnan Joly samen gespeeld met Senna Peeters in het seizoen 2019-2020 bij Halifax Mooseheads. Peeters omschrijft Joly als een polyvalente aanvaller die op alle plekken voorin kan spelen. En met zijn lengte ook fysiek het verschil kan maken. Bij de Mooseheads was hij na 28 wedstrijden goed voor vijf goals en 22 assists.

Foto: Calgary Flames

 

Previous Carolina naar Conference Final, Dallas op matchpoint
Next Canada, USA verslaan de thuislanden Letland, Finland