Carolina naar Conference Final, Dallas op matchpoint


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Dag 25 van de NHL tweede ronde play-offs bracht ons twee wedstrijden waarbij Carolina Hurricanes als eerste team doorgaat naar de Conference Finals. Zij versloegen de New Jersey Devils in overtime. En Dallas Stars pakte de winst tegen Seattle Kraken, die zonder de geblesseerde Daniel Sprong speelde, en staan nu op matchpoint.

shake hands Hurricanes – Devils

tekst gaat verder onder de YouTube video

LEES OOK: HIJS Hokij Den Haag neemt afscheid van coach Chris Eimers 

Dallas Stars – Seattle Kraken 5-2 (stand in de series 3-2 DAL)

De schotenverhouding in de eerste periode was met vijf om veertien in het voordeel van Seattle. Maar de stand was 2-0 in het voordeel van de Stars. Wyatt Johnston en Roope Hintz scoorden voor de thuisclub. Binnen 35 seconden na puckdrop in de tweede periode was het Joe Pavelski die zijn zeventiende play-off game winning goal scoorde. Daarna scoorde Seattle twee goals via Adam Larsson en Jared McCann zodat de derde periode weer spannend werd. Daarin had Dallas maar vier schoten op het doel van Seattle goalie Philipp Grubauer maar hij werd wel een keer gepasseerd. De tweede goal van de wedstrijd door Roope Hintz. En Radek Faksa scoorde een empty netter.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Carolina Hurricanes – New Jersey Devils 3-2 OT (Car wint series 4-1)

Carolina had het lastig tegen de Devils. Twee keer pakte de Devils een voorsprong maar ook twee keer zorgde Carolina voor de gelijkmaker. Mede dankzij goed keeperswerk van New Jersey rookie goalie Akira Schmid bleef het een spannende wedstrijd. Vooral in de dere periode was hij goed op dreef. Hij stopte toen alle elf schoten van de Hurricanes. In de zevende minuut van de overtime was hij echter kansloos op een schot van Jesperi Kotkaniemi wat via de schouder van Jesper Fast de goal binnen viel. Zo hadden de Jespers een groot aandeel in de winst en voor het eerst sinds 2019 gaat Carolina weer naar de Eastern Conference Final.

Previous HIJS Hokij Den Haag neemt afscheid van coach Chris Eimers
Next Tilburg Trappers haalt een musketier binnen met D'Artagnan Joly