Antwerp Phantoms doet stapje terug naar Divisie 1


Antwerp Phantoms BeNe League
Foto: Robert Bos

Het bestuur van Antwerp Phantoms, heeft in nauw overleg met de sporttechnische staff, beslist dat het tijdens het komende seizoen 2020/2021 zal aantreden in de Belgische Divisie 1 en voorlopig niet in de BeNe League.

‘PHANTOMS KEERT TERUG’

“Dit is een weloverwogen beslissing,” stelt coach Gert Peeters. Met te starten in Divisie 1, maken we evenwel reeds een keuze voor de toekomst om terug aansluiting te vinden met de grensoverschrijdende competitie. We gaan nog meer inzetten op de jeugd. Ik merkte dat de U19-spelers die dit jaar hun debuut maakten in de BeNe League niet evolueren zoals het hoort afgaand op hun potentieel.

Als Bondscoach van het nationale team U20 heb ik dat tevens gemerkt op het WK. Alle geselecteerde spelers presteerden wel op niveau, maar durfden weinig of geen creativiteit aan de dag leggen op het ijs. In de BeNe League spelen ze vaak samen met oudere spelers en volgen ze die. En dat lukt wel. Echter, zelf een leidersrol opnemen als spelmaker is daar vaak niet bij. Voor de talentvolle spelers van Phantoms is de stap naar de Belgische Divisie 1 dan ook de perfecte leerschool om naast vaardigheden ook leiderschap te ontwikkelen.”

NIEUWE IJSBAAN

De nieuwe ijsbaan van Antwerp Phantoms

De ambitie van Antwerp Phantoms blijft evenwel zo snel mogelijk terug te keren naar het hogere niveau van de BeNe League. “Wanneer het nieuwe ijsbanencomplex er staat (aanvang seizoen 2021/2022), hopen we terug de stap te kunnen zetten”, aldus voorzitter Jan Pasmans. “In 2022 vieren we als club trouwens ons 50-jarig jubileum, dat zou dan ook een mooie terugkeer zijn.”

Previous Senna Peeters Moosheads ‘Rookie of the Year’
Next UNIS Flyers Heerenveen neemt afscheid van Ronald Wurm