Senna Peeters bezorgt Halifax Mooseheads overwinning met OT doelpunt


Senna Peeters
Foto: Amanda Wick)

Met negen goals en drie assists is Senna Peeters goed op dreef in de QMJHL. De jonge Belg wordt gevolgd door NHL scouts en wordt genoemd voor de tweede ronde in de draft van 2020.

Overtime winner tegen Titans

De Mooseheads hadden zaterdagavond een overwinning nodig en ondanks een thriller van formaat sprokkelden ze een paar punten met een 4-3 overwinning in overtime op de Acadie-Bathurst Titans.

Tekst gaat verder onder de video.

Highlights: Mooseheads vs Titan – Nov. 9th

Highlights: Senna Peeters gets the OT winner in a 4-3 defeat of Bathurst tonight.

Geplaatst door Halifax Mooseheads op Zaterdag 9 november 2019

Niemand minder dan Antwerpenaar Senna Peeters scoorde de winning goal toen hij een rebound pakte na een hard schot op doel door verdediger Jason Horvath. Het doelpunt viel met nog 1:52 te gaan in de extra periode en bezorgde de Mooseheads de overwinning nadat Acadie-Bathurst was teruggekomen van een 3-0 achterstand om de wedstrijd in overtime te slepen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Senna Peeters scoort winning goal in overtime (foto: Amanda Wicks)

Peeters tevreden over eigen prestaties

“Eigenlijk hadden we die wedstrijd in de reguliere speeltijd moeten winnen. Zes minuten voor het einde stonden we nog 3-1 voor”, vertelt Senna. “De Titans hebben dan gelijkgemaakt met nog zestien seconden op de klok wat ons dus jammer genoeg een punt kost. Ik ben wel heel tevreden met mijn prestatie en natuurlijk zorgde deze overtime goal voor een apart gevoel voor alle fans. Dat is uiteraard fantastisch! Morgen vertrekken we een week op ‘on the road’ voor drie uitwedstrijden in Quebec. Altijd wel leuk om een lange roadtrip te maken. Je maakt dan vaak leuke dingen mee met je teamgenoten en je hebt iedereen op de trip nodig om de drie wedstrijden te kunnen winnen.”

NHL scouts houden Peeters in de gaten

De NHL scouts beginnen interesse te krijgen in de jonge Belg. “Iedere wedstrijd dat je hier speelt, zitten er minstens zo’n vijftal NHL scouts in de tribune naar je te kijken. Bijgevolg is iedere wedstrijd gewoon super belangrijk en ik ben tot nu heel goed bezig om mezelf in de kijker te spelen. Sinds het seizoen is begonnen, ben ik al met een paar NHL teams in contact gekomen. Dat geeft mij heel veel zelfvertrouwen en motivatie. Ik ben gewoon heel blij dat ik door de official NHL scouting in de tweede ronde gerankt ben. Dat is tenslotte waarom ik naar hier ben gekomen. Ik blijf er dus keihard voor werken dat het alleen nog maar beter gaat worden,” aldus nog de oud-jeugdspeler van Antwerp Phantoms.

Senna Peeters

 

Previous Doelpuntenregen tussen Rangers en Panthers, hattrick Connor McDavid
Next Marée Dijkema in Stockholm bezig met het WK