Marée Dijkema in Stockholm bezig met het WK


Marée Dijkema - SDE HF
Marée Dijkema in actie tegen Haninge Anchors HC (Foto: JB Pixels)

Marée Dijkema heeft het prima naar haar zin in Stockholm. Zowel op als naast het ijs. Inmiddels heeft de jonge international 16 punten (7G, 9A) in tien wedstrijden. Haar teamgenoot Hanna Åström doet het nog wat beter met 19 punten (9G, 10A). De twee voelen elkaar goed aan en bij veel goals van de één levert de ander de assist. “Samen met Hanna kan ik heel lekker hockeyen!” geeft Dijkema aan. “Ze heeft bij Yale [in de NCAA] en in de SDHL gespeeld. Nu speelt ze  gewoon voor haar plezier. Je merkt gewoon dat ze een hoop ervaring en skills heeft, waardoor ik lekker met haar kan spelen.”

Tekst gaat onder de foto verder

Marée Dijkema - SDE HF
Marée Dijkema in actie tegen Södertälje SK (Foto: JB Pixels)

Van Färjestad naar SDE HF

Afgelopen zomer maakte Dijkema de overstap van Färjestad naar het tweede team van SDE HF. Best een groot verschil qua clubs. Färjestad wordt gedragen door het herenteam, dat één van de topteams is in Zweden. Het damesteam in Karlstad kan gebruik maken van de faciliteiten van de herentak van de club. Ook was Dijkema regelmatig op de tribune te vinden als er een SHL wedstrijd werd gespeeld. Bij SDE is dat anders. Het eerste damesteam, dat in de SDHL uitkomt en waar onder andere Savine Wielenga, Julie Zwarthoed en Kayleigh Hamers voor uitkomen is het eerste team van de club. Dijkema komt met het tweede team uit in op het tweede niveau. Hetzelfde niveau als waar ze, samen met Britt Wortel, voor uitkwam met Färjestad.

SDE HF 2 komt uit in DamEttan Östra. Een competitie met acht teams, die elk vier keer tegen elkaar spelen. Alle teams komen uit Stockholm of uit de omgeving rond de Zweedse hoofdstad. Vorig jaar waren de reisafstanden veel groter en was Färjestad BK geografisch het enige team uit het westen. Met FBK speelde ze met nog vijf andere teams in DamEttan Västra. “Het niveau in Västra was wel  iets hoger. Met SDE hebben we een grotere competitie waardoor we wel meer wedstrijden spelen,” geeft de Groningse aan.

Tekst gaat onder de foto verder

Marée Dijkema - SDE HF
Marée Dijkema (Foto: JB Pixels)

Veel wedstrijden en trainingen in voorbereiding op het WK

Veel wedstrijden en veel trainen, dat is wat Dijkema wil in aanloop naar het WK in Anger, Frankrijk. Uiteraard heeft ze de trainingen en wedstrijden met haar eigen team. Verder traint ze bijna altijd met het SDHL team. “Ik hoop dat ik nog een kans krijg in de SDHL. Tot dat moment blijf ik gewoon lekker trainen”, geeft de aanvalster aan, die een goed WK als doel heeft. “Ik denk dat ik tot nu toe al behoorlijk vooruit ben gegaan ten opzichte van vorig jaar. En dat moet ook want als ik naar het WK kijk, vind ik het nog niet goed genoeg. We zitten nu in een zware poule en ik wil op mijn best zijn tijdens dat toernooi.”

Dijkema is thuis in Stockholm

Als Dijkema niet zelf aan het spelen of trainen is, is ze bezig met jongeren. “Ja, ik help bij de trainingen en wedstrijden van het junioren damesteam van SDE. Dat is echt heel leuk om te doen en de meiden vinden het ook erg leuk als ik kom. Verder werk ik ook nog als au-pair.”

Heimwee naar Karlstad heeft ze niet. “Karlstad was voor mij veel te klein en te rustig. Het was een kleine Zweedse stad waar niet heel veel te doen was. Stockholm en Karlstad zijn echt een heel groot verschil. Hier in Stockholm heb ik het echt super naar mijn zin. Er is veel te doen, er zijn een hoop mensen en we hebben super veel lol met elkaar! Elke dag doen we wel wat leuks,” sluit een genietende Dijkema af.

Tekst gaat onder de foto verder

Marée Dijkema - SDE HF
Marée Dijkema, twee minuten voor roughing tegen Hammarby IF (Foto JB Pixels)

Winst en verlies in de afgelopen week

Afgelopen woensdag speelde SDE HF 2 een uitwedstrijd tegen Almtuna IS. In de met 5-2 gewonnen wedstrijd tekende Dijkema voor drie assists. Twee daarvan werden afgrond door Åström.

Zondag volgde een uitwedstrijd tegen het tweede team van AIK. Geen punten voor Dijkema deze wedstrijd. AIK was met 4-0 te sterk.

RK Team GP TP GF:GA (GD)
1 Södertälje SK 10 26 58:12 (46)
2 Haninge Anchors HC 10 26 38:7 (31)
3 Hammarby IF 11 23 38:18 (20)
4 AIK 10 18 28:23 (5)
5 SDE HF 10 13 34:37 (-3)
6 Almtuna IS 11 9 26:32 (-6)
7 Tullinge TP HC 10 6 14:44 (-30)
8 Kallhälls IF 10 2 16:79 (-63)

 

Previous Senna Peeters bezorgt Halifax Mooseheads overwinning met OT doelpunt
Next Hurricanes walsen Senators plat, Capitals verliezen na shootouts van Coyotes