Senna Peeters gaat voor Oostenrijk spelen


Senna Peeters (Foto: Amanda Wicks)

Opnieuw zorgde Antwerpenaar Senna Peeters voor een verrassing. De jonge Belg is sedert begin dit seizoen aan de slag bij de Halifax Mooseheads in de QMJHL, kweekvijver van de NHL, en doet het daar helemaal niet slecht. Met de regelmaat scoort hij doelpunten en dat is niet onopgemerkt gebleven bij de NHL-scouts. Met het nakende IIHF Wereldkampioenschap U20 Division IA (9-15 december) in Minsk, opteerde Peeters om de Oostenrijkse kleuren te verdedigen na recentelijk de dubbele nationaliteit te hebben verworven. Christian Pierre polste bij de jonge Belg naar zijn beslissing.

Senna Peeters

“Deze keuze was puur voor mijn eigen toekomst. Wij hebben de kans om met dit team naar de hoogste afdeling te promoveren om daar tegen toplanden zoals Canada, USA, Zweden, Finland, Rusland te spelen,” stelt de jonge Peeters. “Het is altijd een droom van mij geweest om internationaal op het hoogste niveau te kunnen meedraaien, dus vandaar mijn beslissing. Oostenrijk heeft ook de mogelijk om zich te kwalificeren voor de Olympische Winterspelen, wat voor iedere ijshockeyspeler toch ook een droom is.

Het niveauverschil tussen Team België en Team Oostenrijk is torenhoog. Omdat ik toch in het verleden twee jaar in Oostenrijk heb gewoond, voelt het sowieso aan als een tweede thuisland. Ik had zeker graag voor België gespeeld omdat daar mijn meeste vrienden zijn en met mijn broer Sam samenspelen zou natuurlijk ook top zijn, maar ijshockey gaat voor mij niet alleen meer om plezier. Ik wil zo ver mogelijk geraken dus vandaar grijp ik nu deze kans. Ik blijf evenwel de evolutie van het Belgische ijshockey volgen want dat deed ik de voorbije jaren ook reeds.”

Senna Peeters (Foto: Amanda Wicks)

De speler van Halifax Mooseheads heeft ondertussen zijn Canadese team verlaten ter voorbereiding op het IIHF U20 Division IA in Wit-Rusland. Met Oostenrijk speelt hij tegen Slovenië, Letland, Noorwegen, Denemarken en het gastland.

De 17-jarige Peeters werd gedraft door de Mooseheads in de eerste ronde, 47e plaats van de CHL-import draft van juni 2019. Hij heeft ondertussen elf doelpunten en vier assists gesprokkeld in 27 gespeelde wedstrijden dit seizoen. Peeters wordt momenteel door NHL Central Scouting vermeld als een B-prospect en wordt beschouwd als een tweede of derde ronde draft pick in het NHL Entry Draft 2020.

Previous Toronto verliest back to back, Ottawa wint in Edmonton, Pittsburgh pakt shutout
Next Belgian Blades verliezen op WK nipt van Zuid-Afrika