Toronto verliest back to back, Ottawa wint in Edmonton, Pittsburgh pakt shutout


Face-Off IJshockey NHL

Vier wedstrijden in de NHL afgelopen nacht waarbij de Leafs weer verloren en de Oilers verrassend klop kregen van het laag geplaatste Ottawa. Al is het niet zo verrassend want tegen de vijf laagst geklasseerde ploegen in de NHL zijn de Oilers 0-5. De update vind je hier.

Edmonton Oilers – Ottawa Senators 2-5

Na vijf nederlagen op een rij wisten de Senators te winnen op bezoek in Edmonton. Daar zag het de eerste periode niet naar uit want de Oilers overklaste de Senators met 10-4 schoten op doel en een 1-0 tussenstand. In de tweede periode veranderde het beeld. Mikko Koskinen kon gaan douchen na drie makkelijke goals te hebben geïncasseerd. Beste man aan Senators kant was Tyler Ennis met een goal en twee assists.

Los Angeles Kings – Washington Capitals 1-3

De vijfde overwinning op een rij voor de Capitals. John Carlson scoorde twee keer en maakte daarmee zijn honderdste goal voor Washington. Het werd nog even spannend toen Blake Lizotte de 1-2 maakte in minuut 44 maar Tom Wilson zorgde met een empty netter definitief voor de winst.

Pittsburgh Penguins – St. Louis Blues 3-0

De tien game road streak stopt bij tien voor de Blues. Tristan Jarry pakte zijn eerste shutout van het seizoen voor Pittsburgh. Stefan Noesen scoorde zijn eerste goal als speler voor de Penguins.

Toronto Maple Leafs – Colorado Avalanche 1-3

Na de vorige nederlaag schijnt Auston Matthews in de kleedkamer uit zijn plaat te zijn gegaan. Het heeft niet mogen baten. Colorado’s Philipp Grubauer bleek een te grote sta in de weg. In de derde periode werd het verschil gemaakt. Door een short handed goal van Valeri Nichushkin en een empty netter van Joonas Donskoi. Toronto is inmiddels afgezakt naar de 21ste plek op de ranglijst.

Previous Belgian Blades starten WK met winst tegen gastland Bulgarije
Next Senna Peeters gaat voor Oostenrijk spelen