SIEG NUMMER ZWÖLF! Tilburg Trappers verslaat Crocodiles in overtime


Trappers Crocodiles
Foto: Arie Leeuwesteijn

Tilburg Trappers heeft de twaalfde zege op rij geboekt. Net als afgelopen vrijdag tegen Hannover Indians, won het met 4-3 na overtime. Makkelijk ging het niet, maar de winst bleef tot vreugde van alles en iedereen in Tilburg (en daarbuiten ook) op Stappegoor.

STORMLOOP

De eerste periode was er een ware Tilburgse stormloop op het doel van de bezoekers. Trappers vuurde liefst 26 schoten op het Duitse doel, tegen acht schoten van Hamburgse makelij. Toch was de stand na twintig minuten ijshockey 1-1. Kevin Bruijsten brak na nagen minuten de ban, maar zag Crocodiles langszij komen. Trappers verzuimde de voorsprong te pakken onder meer op een 5 on 3 power play, waarna men er eens goed voor ging zitten bij het middenstuk.

Trappers Crocodiles
Foto: Arie Leeuwesteijn

KNALLEND EINDE

Het middenstuk bracht echter niet dé wervelwind. Gezapig noemen gaat te ver, maar ook in deze periode kwam Tilburg op de power play niet tot scoren. Hamburg deed dat ook niet, maar tóch kwam het publiek op de banken. Nick de Ruiter en Moritz Israël gooiden de handschoenen uit en gingen even lekker één op één op de vuist. Het was het enige vuur dat te noteren viel.

Het slotstuk moest bepalen of de winning streak naar twaalf duels getild kon worden. In de zevende minuut kwamen de Duitsers op via de power play, door de tweede treffer van Norman Martens. Mickey Bastings bracht beide ploegen weer in evenwicht, het werd tijd dat Trappers doordrukte. Dat gebeurde niet, sterker Hamburg nam brutaal opnieuw de leiding. Wie anders dan Parker Bowles stond op en bracht Tilburg langszij. Nóg was het niet gedaan, want Hamburg kreeg een penalty shot. Meierdres keerde de poging echter en zo moest overtime de beslissing brengen.

GONE IN 28 SECONDS

De thuisploeg had geen zin in nog meer overwerk, en 28 tellen nadat de puck op het ijs viel voor overtime ramde Jordy van Oorschot de winnende treffer voor Trappers tegen de touwen. Stappegoor ontplofte, en ook al waren het geen drie punten dit keer, net als vrijdag tegen Hannover Indians was het een nagelbijter van jewelste. Tilburg blijft door de TWAALFDE ZEGE op rij aan kop in de Oberliga Nord.

Previous Tilburg op krokodillenjacht, showtime voor Kemphanen
Next NHL Draft Watch: Filip Zadina op stoom in Halifax