Tilburg op krokodillenjacht, showtime voor Kemphanen


Duels ZONDAG Face-Off

Ook op deze zondag hoef je je niet te vervelen qua ijshockey. Oberliga, BeNe League en de bekertoernooien in Nederland en België, brengen voor ieder wat wils. De duels van vandaag op een rij.

TILBURG TRAPPERS – CROCODILES HAMBURG

Op Stappegoor gaat Tilburg Trappers op jacht naar de twaalfde zege op rij van dit seizoen. De koploper in de Oberliga Nord ontvangt in de eigen hal Crocodlies Hamburg. Trappers won vrijdag knap met 4-3 na overtime bij Hannover Indians, en het is fair to say dat Parker Bowles op dit moment DE man is bij Trappers die de ploeg met zijn treffers op sleeptouw neemt. Crocodiles vinden we terug op plaats acht op dit moment, en heeft de punten nodig om aansluiting te houden bij de grote groep die rond de plaatste drie en vier staan. Is het vandaag wederom een ‘walk in the Park(er)’ voor Bowles en de zijnen? Of hapt Hamburg de winning streak van Trappers kapot? Vanaf 15:00 uur valt de puck op het ijs

BEKER VAN NEDERLAND

EINDHOVEN KEMPHANEN – AMSTERDAM TIGERS

HET affiche van deze avond qua belangen staat op het ijssportcentrum in Eindhoven op het programma. Eindhoven Kemphanen kan in het duel tegen Amsterdam Tigers het laatste ticket voor de halve finales in het bekertoernooi opeisen, door te winnen in de reguliere speeltijd van Tigers. Elk ander resultaat zorgt ervoor dat men bij Zoetermeer Panters opgelucht adem kan halen. Kemphanen en Tigers zullen vertrouwen hebben getankt, na zeges op respectievelijk Flyers en Tilburg Trappers Toekomstteam. Bij Eindhoven is Nick Verschuren in ‘nogal in vorm’, en bij Amsterdam zal men het goede gevoel van de laatste duels -en de zege van gisteravond- meenemen naar de lichtstad. Om 17:00 uur gaat het do or die duel van start.

BENE LEAGUE

LACO EATERS GELEEN – ZOETERMEER PANTERS

Op Glanerbrook ontvangt Eaters vanavond de Panters uit Zoetermeer. Beide ploegen hebben de mogelijkheid om bij de top drie aan te haken. Geleen verloor vrijdag het duel ‘om niks’ in de beker van de jongelingen van Tilburg Trappers, terwijl Zoetermeer gisteren een maatje te klein bleek voor HIJS Hokij Den Haag. In het Zoetermeerse kamp zal met belangstelling naar de wedstrijd in Eindhoven gekeken worden met het oog op de beker. Maar first things first voor beide teams, en dat is het antwoord op de vraag vinden wie -voor nu- aanhaakt en afhaakt bij de top van de ranglijst in de BeNe League. Om 19:00 uur gaan de ploegen van start.

BEKER VAN BELGIË

ERA RENOMAR HYC – ANTWERP PHANTOMS

In ‘de circustent’ van Herentals ontvangt HYC vanavond Antwerp Phantoms. De thuisploeg is nog aan het bijkomen van het vuurwerk van het bekerduel tegen Luik Bulldogs (9-7 winst), terwijl Phantoms in een mooie pot ijshockey Cold Play Sharks afschudde in de slotfase. Beide ploegen weten zich zeker van een plek bij de laatste vier, maar de roodhemden kunnen bij een zege vanavond de koppositie veroveren. Aan Antwerp de schone taak om hier een stick voor te steken. Om 20:00 uur laat de referee de puck voor het eerst op het ijs vallen

Previous Zeven NHL wedstrijden beslist in overtime of na shootouts!
Next SIEG NUMMER ZWÖLF! Tilburg Trappers verslaat Crocodiles in overtime