Zeven NHL wedstrijden beslist in overtime of na shootouts!


Face-Off NHL Recaps

Een lekker druk nachtje met dertien wedstrijden in de NHL. Jullie worden bijgepraat over wat er allemaal gebeurde door Sven van der Oost, Jeroen Veenstra, Oscar de Kunder en Cor Machielsen. Het was de nacht van de close games, want liefst zeven duels werden pas in overtime of shootouts beslist.

Ottawa Senators – Vegas Golden Knights 4-5

De matinee wedstrijd was het eerste duel van Vegas Golden Knights ooit in Canada en wel in het Canadian Tyre Center te Ottawa tegen de Senators. De Knights hanteerden een uitstekende power play en zorgden daarmee voor drie goals. Beste man bij Vegas was Eric Haula met 2 goals en een assist. Vierde keeper Maxime Lagace noteerde zijn eerste NHL overwinning. Hij stopte 24 van de 28 schoten. Bij de Senators had Mark Stone een goal en een assist, en stopte Craig Anderson 29 van de 34 schoten. Alexander Burrows scoorde zijn 400ste punt door de 2-2 binnen te schuiven.

St. Louis Blues – Toronto Maple Leafs 6-4

De Leafs kwamen op een 1-0 voorsprong op bezoek in het Scottstrade Center in St Louis, maar daarna was het de thuisploeg die het initiatief overnam. Er ontstond een wedstrijd vol kansen en goals. Toen de rookwolken waren opgetrokken stond er een 6-4 score op de borden. Alex Pietrangelo was belangrijk met twee goals voor de Blues maar de echte winnaar was het publiek die maar liefst tien goals te zien kregen.

Winnipeg Jets – Montreal Canadiens 4-5 OT

Er waren maar liefst 50 schoten op goal nodig maar het 50e schot was dan eindelijk de beslissende. Max Pacioretty scoorde de OT winner voor de Canadiens en zorgde hiermee voor een bekroning op de inhaalrace die de Canadiens maakten.

Boston Bruins – Washington Capitals 2-3

In het duel tegen Boston waren het de Capitals, die er met de winst vandoor gingen. Beide teams gingen gelijk op maar dankzij een mooie goal van Alex Ovechkin kwamen de Capitals op voorsprong. Boston kon niet aanhaken, en dus gingen de punten mee naar Washington

Tampa Bay Lightning – Columbus Blue Jackets 5-4 SO

In dit duel werden veel goals gescoord, en beide teams gingen dan ook gelijk op. In de reguliere tijd van het duel en in overtime kon er geen beslissing geforceerd worden, dus er kwam een shootout. Door een goal van Steven Stamkos ging Tampa er met de winst vandoor ten koste van de Blue Jackets.

Florida Panthers – New York Rangers 4-5 OT

Dankzij de geweldige acties van Rangers goalie Henrik Lundqvist, was het in het duel tegen de Panthers erg spannend. Beide teams gingen tot de tweede periode gelijk op. Het werd pas de laatste periode waar het publiek veel goals zouden zien. Het duel werd dan ook pas beslist in over-time door de goal van Kevin Shattenkirk van de Rangers.

Philadelphia Flyers – Colorado Avalanche 4-5 SO

Het werd de derde overwinning op rij voor Colorado Avalanche. Op bezoek bij de Flyers was er dit keer een Shootout voor nodig. Het was Mikko Rantanen die in deze Shootout de winnende goal maakte. De Flyers waren tot drie maal toe teruggekomen van een achterstand. Helaas voor hen konden ze zichzelf niet belonen met een overwinning.

Dallas Stars – Buffalo Sabres 5-1

Een ontketend Dallas Stars zorgde in de eerste periode voor een 4-0 voorsprong en legde hiermee de basis voor de overwinning. Sabres goalie Robin Lehner mocht het ijs verlaten na drie goals uit zeven schoten tegen te hebben gekregen. Zijn vervanger Chad Johnson deed het iets beter. Hij kreeg twee goals tegen in dertien schoten.

Minnesota Wild – Chicago Blackhawks 0-2

Veel werk heeft het Corey Crawford misschien niet gekost, maar de doelman was met 24 saves goed voor zijn tweede opeenvolgende shutout. Ook afgelopen woensdag hield Crawford zijn doel schoon. De tweede shutout was goed voor een 2-0 zege. Artem Anisimov brak het lang doelpuntloze duel open in de slotfase van de derde periode. Alex deBrincat bepaalde de eindstand met een empty netter.

Arizona Coyotes – Carolina Hurricanes 2-1 SO

Carolina Hurricanes-aanvaller Jeff Skinner miste een penalty shot alvorens het duel met doelpunten los kwam. Rookie Clayton Keller zorgde zelf voor onrust in de defensie van Carolina, en rondde de openingstreffer na voorbereidend werk van Brad Richardson af. Voor de rookie betekende het alweer zijn tiende goal van het seizoen. Jordan Staal voorkwam in de derde periode een reguliere nederlaag, maar opnieuw Keller en Derek Stepan zorgden in de shootout voor de tweede zege van het seizoen voor de Coyotes.

Vancouver Canucks – Pittsburgh Penguins 4-2

Brock Boeser was de grote man in het duel van Vancouver Canucks tegen Pittsburgh Penguins. Boeser noteerde zijn eerste hattrick en gaf ook nog een assist. De Canucks wonnen het duel met 4-2. Voor de Penguins betekende dit alweer de vierde nederlaag in een serie van vijf uitwedstrijden tegen ploegen uit de Western Conference.

Los Angeles Kings – Nashville Predators 3-4 OT

Na 40 minuten stond het 0-3 voor Nashville door goals van Miikka Saloniki, P.K. Subban en Craig Smith. Toch kwamen de Kings terug en sleepte er nog een OT uit door goals van Alex Lafallo, Christian Follin en Alec Martinez. Het was echter Viktor Arvidsson die er voor zorgde dat de volle buit mee ging naar Nashville.

San Jose Sharks – Anaheim Ducks 2-1 SO

Ryan Miller kon niet voorkomen dat de winst in het SAP Center bleef, maar met zijn 38 reddingen op 39 schoten was hij wel verantwoordelijk dat de Ducks een punt mee konden naar Anaheim. Na 60 minuten en vijf minuten OT stond er 1-1 op het scorebord, door goals van Corey Perry en Joël Ward. Maar liefst 12 pogingen waren er in de shootouts nodig om de winnaar aan te wijzen. De Sharks deden dat het beste.

Previous Zoetermeer moet wachtkamer in, HYC wint spektakelstuk in Luik
Next Tilburg op krokodillenjacht, showtime voor Kemphanen