Senna Peeters 101e in NHL Final Draft Rankings


Senna Peeters
Senna Peeters (Foto: Amanda Wicks)

Ook voor Senna Peeters zijn het roerige tijden. We zijn ondertussen in april en het blijft windstil op de ijsbanen waar dit seizoen het ijs veel te vroeg is verdwenen. In normale tijdingen zouden de Belgische en Nederlandse nationale teams zich opmaken voor hun Wereldkampioenschap, zou elke ijshockeyfan reikhalzend uitkijken naar het ‘echte’ WK van de IIHF dat oorspronkelijk in Lausanne zou plaatsvinden en uiteraard zouden de bebaarde mannen in de NHL-playoffs richting Stanley Cup finale schaatsen. Echter: dit zijn geen normale tijdingen. Inderdaad, in tijden van Corona-crisis kunnen we slechts dromen van de felste ijshockeyactie. Hopelijk blijven we allemaal in ons kot en wordt in de herfst snel die eerste verlossende face-off gegeven.

Senna Peeters (Foto: Amanda Wicks)

Voor Senna Peeters die afgelopen seizoen de kleuren van de Halifax Mooseheads in de QMJHL verdedigde, komt de Corona-crisis ook roet in het eten gooien. In de midterm ranking van de NHL Draft 2020, die oorspronkelijk in juni zou plaatsvinden, maar voorlopig ook naar een latere datum wordt verschoven, stond hij op de 61ste plaats. Niet slecht voor een jongen uit de Koekestad aan de Schelde. Uiteindelijk is hij op de 101e stek beland van de NHL Central Scouting Final Draft Rankings. Het jeugdige talent is evenwel best tevreden.

Senna Peeters (Foto: C.Pierre)

“Ik denk niet dat ik mag klagen dat ik nu op plaats 101 sta,” vindt Senna. “Aanvankelijk bevond ik mij inderdaad op 61ste plaats, vroeger in het seizoen, maar zoals ik toen al had gezegd, verandert die rangschikking voortdurend. COVID-19 heeft daar jammer genoeg zeker een vervelende rol in gespeeld. Zo miste ik een kans op de playoffs waar natuurlijk alle scouts komen kijken en waar zonder meer het beste ijshockey wordt gespeeld. Daar had ik me natuurlijk nog meer in de kijker kunnen spelen. Ik ben evenwel heel tevreden met mijn ranking. Ik hoop alsnog dat de Draft en de Combine doorgaan, zij het op een latere datum en ik ben er zeker van dat de NHL wel een oplossing daarvoor zal vinden. Ik ga nu proberen een topzomer inzake voorbereiding te hebben zodat ik volgend jaar een knalseizoen kan hebben en hopelijk aan een NHL-trainingskamp kan deelnemen,” aldus Peeters.

Previous Hoe is het met Joep Leermakers?
Next Hoe is het met Steve Mason?