Zoë Barbier en Malmö Redhawks klaar voor volgende stap


Zoë Barbier (Foto: Mats Bekkevold)

Nadat de SDHL komend weekend zijn vierde weekend ingaat, start nu ook de DamEttan Södra waarin we Zoë Barbier gaan zien. Afgelopen zomer maakte de Oranje-international de overgang naar het ambitieuze IF Malmö Redhawks.

Tekst gaat verder onder de video

DamEttan

De DamEttan is het tweede niveau voor damesijshockey in Zweden. Hierin spelen, verdeeld over vier regio’s, 25 Zweedse teams en één Deense. Zesentwintig teams in totaal die gaan strijden om vier plekken in de play-offs. De winnaar van iedere regio plaatst zich voor de play-offs en de mogelijke weg naar promotie naar de SDHL.
Zoë Barbier is duidelijk over de verwachtingen bij de Redhawks voor komend seizoen: “Ja, die zijn bij ons heel hoog. Het doel is om te promoveren naar SDHL en daar gaan we aankomend seizoen alles voor doen.”

In eerste instantie zal Malmö dan moeten afrekenen met de zeven tegenstanders in de eigen regio: DamEttan Södra. Naast de tegenstanders van het vorige seizoen (Karlskrona HK, IF Troja/Ljungby, Linköping HC 2, Trollhättefallens HC en het Deense Hvidovre IK) zijn er twee nieuwe tegenstanders. Ook Hovås HC en Skövde IK zullen zich gaan mengen in de strijd in de DamEttan Södra.

Net als in Södra zal ook de oostelijke regio, Östra bestaan uit acht teams. Hierbij zit ook het tweede teams van SDE HF. In Västra, de regio die als westelijk is ingedeeld, komen zes teams uit. De vier overige teams uit het noorden vormen de DamEttan Norra.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

De DamEttan 2020/2021 met uitgelicht de Södra regio

Doel is promotie

Het afgelopen seizoen werd IF Malmö Redhawks met 52 punten uit twintig wedstrijden kampioen in Södra. Karlskrona werd tweede met drie punten achterstand. IF Troja/Ljungby kwam tot 31 punten en werd derde.
In de play-offs werd in drie wedstrijden met Färjestad BK, kampioen in Västra, afgerekend. In de promotie/degradatie wedstrijd tegen Göteborg werd de tweede wedstrijd gewonnen, maar de andere twee verloren waardoor GHC zich verzekerde voor een nieuw seizoen in de SDHL. Malmö zal het komend seizoen dus weer opnieuw moeten proberen.

Buiten de hoog gespannen verwachtingen voor het team leeft Barbier, na haar zware hoofdblessure, vrij relaxt naar het nieuwe seizoen toe: “Ik heb mezelf niet veel verwachtingen opgelegd. Ik wil gewoon veel spelen en fit worden/blijven om helemaal fit te zijn voor het WK.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Zoë Barbier (Foto: Barend Hoogteijling)

IJshockey, fika en skaten

Op social media was te zien dat Barbier zich fanatiek aan het voorbereiden was op haar tweede verblijf in Zweden. “Tijdens mijn eigen voorbereiding helaas wel een blessure opgelopen aan mijn hamstring, maar dat gaat gelukkig nu een stuk beter. Ik kan dus wel aan de start van het seizoen meedoen,” zegt de aanvalster. “De voorbereidingen met het team waren goed. We hebben veel ijstrainingen, zoekend naar de juist lijnformaties. Verder hebben we leuke teambuilding uitjes gehad.”

Barbier, die van 2014 tot 2016 uitkwam voor SDE HF, heeft het naar haar zin in Malmö. “Ja, het is wel lekker rustig hier. Alles staat in het teken van ijshockey nu dat ik mijn scriptie heb ingeleverd en dus bijna klaar ben met school. Verder geniet ik vooral van de fika momentjes met teamgenoten en als het lekker weer is ben ik vaak langs het water of in het park te vinden.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Naast de fika zorgt ook het skaten voor de nodige ontspanning

Het seizoen begint voor Malmö met twee thuiswedstrijden (zaterdag en zondag) tegen Trollhättefallens HC. Er wordt in DamEttan een anderhalve competitie gespeeld waarbij de teams elke dus drie keer tegenkomen.

Previous IJshockey worstelt met 'mitsen en maren' zonder besluitvorming
Next Dutch Hockey League: bond en clubs lijnrecht tegenover elkaar