Zoë Barbier komend seizoen naar Malmö Redhawks


Zoë Barbier

Zoë Barbier keert terug in Zweden. Nadat de Oranje international in 2014 twee seizoenen bij SDE speelde, gaat zij komende jaargang de kleuren van Malmö Redhawks verdedigen. De 25-jarige aanvalster krijgt daarmee de beloning na een jaar, waarin Barbier te kampen had met de zware naweëen van een hersenschudding.

BARBIER: ‘VOORBEREIDING OP OKT EN WK’

Afgelopen april zou het vlaggenschip van de Oranje teams in actie komen op het WK Division 1A in Frankrijk, maar de Coronacrisis zette een streep door het toernooi. Een bittere pil voor Barbier, maar wel één met een gemengd gevoel. “Ik baalde enorm, want ik had hard getraind om zo fit mogelijk te worden na die blessure. Ik was er voor mijn gevoel ook echt klaar voor. Aan de andere kant geeft het me nu echter wat meer tijd om nog beter te herstellen en fitter te worden.”

Tekst gaat onder de foto verder

Oranje Dames WK Peking

De keuze om naar Zweden terug te keren heeft ook te maken met het komende seizoen voor de Oranje Dames. Als alles volgens planning verloopt, wacht naast het WK ook het OKT op de nummer 18 van de wereld. “Ik wil gewoon lekker in mijn spel komen, ook voor komende OKT en WK. Verder heb ik ook de mogelijkheid om mee te trainen met de jongens bij Malmö, als ik zou willen. Ik wil gewoon weer heel graag wil spelen en met plezier. Vorig jaar heb ik weinig gespeeld vanwege mijn hersenschade blessure, dus ik wilde niet op de bank belanden bij een ander team. Dat is voor mij het belangrijkste. Daarnaast lijkt het me super tof om bij een grote en georganiseerde club te spelen. Ik ken de stad ook al, dus dat voelt vertrouwd.”, kijkt de Rotterdamse alvast vooruit naar het nieuwe Zweedse hoofdstuk.

REDHAKWS: NET NIET GEPROMOVEERD NAAR SDHL

Tekst gaat onder de foto verder

Zoë Barbier Malmö Redhwaks

Malmö Redhawks komt uit op het tweede niveau in Zweden, de DamEttan Södra in dit geval. De nieuwe ploeg van Barbier is ambitieus en wil zo snel mogelijk promotie afdwingen naar de SDHL, het hoogste vrouwen niveau. Daar waren zij dichtbij. Zij liepen afgelopen seizoen op een haar na promotie mis. Nadat Färjestad BK, de voormalige ploeg van Marée Dijkema en Britt Wortel in drie duels werd verslagen in de eerste ronde, verloren de Redhawks vervolgens in drie duels van Göteborg HC in de strijd om promotie naar de hoogste klasse. Göteborg was de nummer tien van het afgelopen SDHL seizoen.

Previous Zoetermeer Panters blijft in BeNe League, Trappers nog in beraad
Next Hoe is het met: Alexandre Bremer van Luik Bulldogs