Renzo van Brink terug naar Nijmegen


Renzo van Brink (Foto: Barend Hoogteijling)

Select 4-U Devils Nijmegen voegt een ‘oude’ bekende toe aan de selectie. De in februari zeventien jaar geworden Renzo van Brink komt over van Trappers. In Tilburg speelde Renzo het afgelopen seizoen voor het Eerste Divisie team van Tilburg Trappers. Ook maakte hij voor de Brabantse ploeg zijn debuut in de BeNe League.

Begonnen in Nijmegen

Van Brink kwam tot en met het seizoen 2014/2015 ook al uit voor de Nijmeegse ploeg waar hij nu aan het team van Frank Gentges zal worden toegevoegd. Destijds was dat voor onder andere de U14. Daarna vertrok de jonge aanvaller naar Tilburg waar hij de eerste drie seizoenen uitkwam voor de verschillende jeugdteams. Het afgelopen seizoen maakte hij, als zestienjarige, de stap naar de Eerste Divisie en BeNe League.

Seizoen     Games Goals Assists Points
2018/2019 Tilburg Trappers U16 22 26 16 42
Tilburg Trappers U19 15 15 14 29
2019/2020 Tilburg Trappers Eerste Divisie 23 7 12 19
Tilburg Trappers BeNe League 2 0 1 1

Renzo van Brink is na Eef Gerritsen en Alexandar Makarin de derde speler, jonger dan twintig jaar, die de Nijmeegse club aan zich weet te binden. Verder werden ook al Tobie Collard, Marco Postma, Mike Verschuren, Mordy Munichman en Jesse Gabriel vastgelegd.

In maart 2019 spraken we Renzo kort na de door Tilburg Trappers U16 verloren finale-wedstrijd om het landskampioenschap.

Artikel gaat verder na de video

Coach Frank Gentges zegt op de eigen site van de club over de terugkerende jongeling: “Hij is een van oorsprong Nijmeegse speler en pas 17 jaar oud. Wij kunnen hem zich rustig laten ontwikkelen, vooropgesteld dat Renzo de juiste instelling en ontwikkeling mogelijkheden heeft.”

Hier scoorde Renzo de 1-2 in de finale van maart 2019

#22 Renzo Van Brink scoort de 1-2!!

Geplaatst door Tilburg Trappers U16 seizoen 2018-2019 op Zaterdag 23 maart 2019

 

Previous Jens Theunis naar Golden Sharks Mechelen
Next Defensieve versterking voor Nijmegen met de Fin Iiro Vehmanen